Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'rendering'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design
    • Terms of Service and Community Guidelines

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 57 results

  1. Hello, I'm having a seemingly funky rendering issue across multiple files. I'm running VW Spotlight 2018 SP4 and am unable to render in Final Renderworks or as Custom Renderworks. Its as if the operation never starts and all my objects, symbols, etc. become transparent (as in they become invisable). Everything is still selectable and appears with an orange outline when selected. Also of note is that when I zoom in and out with the mouse, I am able to briefly see all objects crudely rendered. However, the moment I release the mouse when zooming to lock in a view, all objects revert to their incognito modes and disappear once again. Open GL rendering seems to work just fine. File uploaded below I cant find anything else about this problem on the forums, so I know I'm missing something. Or perhaps I'm just a victim of not enough GPU for VW? Any thoughts would be appreciated. Specs: MacBook Pro 10.13.6 (13-inch, 2016) 2.9 GHz Intel Core i5 8 GB 2133 MHz LPDDR3 Intel Iris Graphics 550 1536 MB Running VW2018 Spotlight Chandelierv1.vwx
  2. Hello guys, I am trying hard for creating a lighted candle, but can't find the appropriate setting for light and rendering. could anyone out here help me in achieving it. I had attached my file for your reference. Candle.vwx Candle.vwx
  3. minotto

    Open GL distortion

    I've been having this problem from time to time for the past few months. When rendering in Open GL i get distorted surfaces like the screen shot below. Sometimes i can close VWs or go to a Top plan 2d view an then return and it goes away, other times it doesn't. If i create a viewport on a sheet layer with the distortions, close VWs, open it and view the model in a design layer, the distortions disappear but if i go to the viewport created before i closed VWs, they are still there, just not in the design layer. It's sporadic. Anyone have an idea what might be causing this?
  4. Here's an oddity I'm running across. I have a file I'm working on for some client renders, there is a mix of spotlight fixtures and regular visualisation light objects. If I cut a section out from the drawing, in this case a front stage view, using the clip cube it technically works, but in rendering it will not visualise the spotlight fixtures, their lights aren't rendered. It's not a huge deal, I'm just missing a couple of gobo breakups on the furniture and my front wash. My workaround has been to just use Vis Light objects for the stage wash, but is this normal behaviour? I haven't tested this yet in a fresh blank file to see if it's something file specific. I normally don't bother with section cuts but decided to do one this time around and then ran in to this little annoyance. Thoughts?
  5. Many times you let a render run in the background only to find an error (human mostly) that means some part of the scene hasn't worked properly. A texture hasn't taken the the way you thought it would, it's scales all out or to reflective. So you fix then re-render the viewport. The change you have made is a long way from where the viewport starts the rendering so it's going to be a while be before you see the result. It would be great if there was a way to direct the renders attention to the most relevant parts of the image first. Then just let it go on it's marry way. Say by hovering the cursor over the target location or setting hot spots by pressing a key over those locations.
  6. Grethe Connerth

    Viewports Disintegrate

    A problem with my viewports occurs more and more often, which is that at some point all viewports on all sheet layers in various of my project VW files disintegrate. All viewports had already been previously rendered. This results in all viewports now showing up in Wireframe = none-rendered, whilst still keeping their settings. How st this even possible?
  7. Why is it that Hardscapes do not allow for alignment of Render Textures in similar ways to other solid objects (i.e. extrudes and floors). The entire Render Tab disappears when using Hardscape Objects. This is not good and should be fixed ASAP.
  8. acdeslx

    Stopping a render

    Hi all. I know this seems basic. I'm trying to stop a render of a very complicated file. Every time I change a view, it wants to re-render the drawing which is set to a RW Final Quality and takes hours to render. I try <ESCAPE>, I try clicking on a menu but nothing will stop the render at least for about 20 mins or so. I'm going to change the option in preferences so that it asks if I want to re-render automatically but until that point... is there a way to stop a render in progress that I'm missing? All my cores and most of my memory is maxed-out while it's doing this but I can still run other programs so the computer is still accepting input. Ideas? Thanks. Dave H.
  9. the rendering don't show up when the file is opened, it is just all white, will have to wait a bit until i can change it the texture back, and it doesn't do any other rendering mode, OpenGL is the only one that it works on, not sure what the problem is here, my specs are: Win 10 home edition, 64GB DDR4 3200MHz memory, intel core i7-8700k processor, 1TB SSD, 7TB HDD, Nvidia GeForce GTX 1080 Ti
  10. Could we have a more advanced version of render styles for SLVPs? What I would like to do - - be able to assign foreground and background render settings to a style - to create render styles that include OpenGL or other render modes with their options as a saved preset Ideally then I could have a "preview" or "working" render style and then switch to a "final" render style before rendering. Right now if I want to have my preview as OpenGL with edges and my final as a Renderworks Style background with a hidden line foreground its a lot of messing about. Kevin
  11. Hi, I have some difficulties in applying textures on extruded objects. When I select texture from the resources browser, the texture fail to show on the extruded object even if I right click "Apply". The texture only shows when I double click the object and go into the "Extrude" mode. Please see the attached screenshots of my problem. All my objects are filled in solid and the object info browser indicates the texture that I have selected, but despite this it still does not appear. I will be grateful if anyone can give me some advice to solve this. Thank you very much!
  12. mike11968

    hatch not rendering

    as shown in the attachment, the vertical hatch is not rendering out completely leaving a blank white space. I tried changing the wall style and surface hatch components but nothing is working. is there anyway to correct this?
  13. mike11968

    surface hatch not rendering

    as shown in the attachment, the vertical hatch is not rendering out completely leaving a blank white space. I tried changing the wall style and surface hatch components but nothing is working. is there anyway to correct this?
  14. patriciamayme

    3D Shape question

    I am trying to create a drawing to replicate a scenic tile that my boss wants to use. Below is a picture of the tile. It is essentially a 3" raised curve on a 2' square. I have been trying to figure out how to draw this for the last hour and I decided to ask if anyone had any tips on here. I just wish that multiple extrude worked with arcs. If anyone knows how to draw this, any help would be useful.
  15. Since the introduction of the current rendering engine, volumetric lighting effects, which are crucial to presenting concepts to clients in the entertainment industry, have been sorely lacking. This functionality is available in the rendering engine in Cinema4D but the necessary parameter controls are not available to VectorWorks users. There are several real time visualizers (Vision, Light Converse, MA3D, Wysiwyg) that produce results that are far and away superior to anything VW can do currently. Having to rely on other expensive and time consuming applications simply to produce this one crucial effect (which by the way worked much better in VW2010 and earlier) is a serious weakness to an otherwise great platform. For those that are not aware of the issue, I will explain it as this: 1.) A beam of light exiting a lighting fixture should appear to originate at the same dimension as the aperture from which it is emitting. In other words, If the lens of a lighting fixture is 8" in diameter, the origination of the beam of light should also be 8" in diameter. Currently the beam of light originates as a pinpoint. Completely unrealistic. 2.) A beam of light in nature follows the law of squares. In the simplest of terms, the light is brightest where it originates and then falls off in intensity over distance. Currently VW appears to deal with a volumetric cone of light as a piece of geometry. The larger the cone, the brighter it appears. The result of this is that the beam of light is then, in fact, dimmest at it's origination point and gets brighter as the beam widens which is exactly how lights do not behave in the real world. A program such as Vision produces both of these results quite well and do it in real time using OpenGL. Using the render engine in VW to produce volumetric effects takes a very long time and the end results are far from satisfactory. I am certainly not suggesting that OpenGL is the solution, however, it is unfathomable to me that a program as expensive as VW that markets itself to entertainment professionals is so completely lacking in a feature upon which a majority of those professional rely to sell concepts to their clients. Attached are images comparing the 2010 rendering engine to 2015. Nothing has much changed since 2015. The quality of the volumetric space is much more smooth and less granular than in 2010, but you can clearly see the difference the fall off. Also note that neither 2010 nor the 2015 examples address the aperture.
  16. Bas Vellekoop

    Final renders

    Hi all! Working on a small interior project and for the first time only worked with Renderworks. Would like to share the results so far
  17. Josh Schulman

    2018 Lens Color

    In VW 2017 and prior, I had a class, Glass Lens, that I used to emulate the color of the light passing through a lens. In 2018 it is no longer working. I think I have my setting correct in the Spotlight Preferences. I have noticed that there is now a part called Lens in the Parts. What is the function of this part? Could it be messing around with the settings?
  18. minotto

    Rendering produces red block

    I've just encountered something i've never seen before in using VWs for the past 6 years. When rendering a viewport in Fast Renderworks or Realistic Exterior Final, the result produces a red block on the left side of the drawing. Can anyone tell me why this is happening? Could it be a memory or processor issue? It only happens on one file. All the other files seem to render fine. Mac OS 10.13.2 VWs designer 2017 SP5 (Build 402127) 3 GHz 8-Core Intel Xeon E5 32 GB 1866 MHz DDR3
  19. hello I would like to see an improvement in them can I set the camera option directly in the OIP. When I need to adjust the light in a rendered viewport, actually I need to go inside every time in the "camera" dialog inside the viewport etcetera... this must be helpful if I need to move the camera but for only the exposure, blur and other effects could be very quick to set it into an OIP in my opinion Thanks
  20. I have used the shadow catcher texture for a few projects. It only catches the shadows of regular lights and not HDRI which is flaw. But a more serious issue is that the texture is black – and is reflected as such in the surrounding objects. Can you make it invisible?
  21. I've just upgraded from VW12 to VW17. I am creating a 3D model, but I can't seem to make the colored axes disappear when I render the model. Since many most renderings don't have the axes, I'm sure there must be a simple toggle switch to turn off the axes, but I can't find it. Any suggestions? Thank you.
  22. ford519

    White Render

    I like to composite screenshots in photoshop as opposed to rendering with renderworks. Is there a way to render multipass like in C4D or a "white model" render? I'd like to isolate the SSAO pass from the openGL render if possible, and I really hate turning everything white... maybe there's a script that temporarily (or permanently, but undo-able) turns all objects white? Thanks in advance.
  23. I'd love to be able to change the Render Mode for a Saved View from the Edit Saved View pane. This would enable changing the Render Mode for multiple Saved Views at once from the Organization Pane by selecting all views you wish to change and clicking "Edit", just like visible layers and classes can currently be changed. I know that I can edit the Render Mode of a Saved View by right clicking on the View in the Navigation Pane, but to edit multiple views, this requires manually changing the render mode and then Redefining for every view. As we can sometimes have dozens of views set up for walkthroughs of a space, this is a very time consuming process.
  24. We often work on models where we are working on one floor of a building, for instance roof extensions and loft conversions. As we will often need the lower floors for presentation in planning drawings, we normally work up all the floors into a full basic Bim model using our tool sets with surface hatches/renderworks textures, etc, in place, and then concentrate on the floor we are working on. I would like to be able to create an OpenGL orbital animation, showing Renderworks textures ONLY on the levels we are working on, showing the rest of the building in white, so it effectively looks like part of a massing model. Is it possible to switch all Textures/rendering off on individual design layers? If not, what is the quickest way to achieve this look? I can see a number of applications for this (not least creating slightly better massing models than the AEC tool allows) but I'm surprised I can't seem to find a solution to this anywhere. Any suggestions anyone?
  25. Gabriel Chan

    Convert after Rendering

    Posting on behalf of another friend. After sending the hidden line render command, the render status bar starts loading, but after completing, another "Convert" status bar begins again (see attachment), which takes an extremely long time to complete. Any ideas what VWX is doing at this moment? The file roughly has 200+ lighting fixtures, but I'm not entirely sure if the number has anything to do with it. I have drafted plans with more lighting fixtures without seeing this "Convert" status bar. Running VWX2017 spotlight module SP4. 2018 MacBook Pro.
×