Jump to content

Marconi

Member
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Marconi

  • Rank
    Greenhorn

Personal Information

  • Location
    United States

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Greetings, Loving 2020 so far. I am primarily a spotlight user and am messing around with the data visualizations and found myself quickly wanting to be able to see those visualizations applied to the symbols in my instrument summary to make my sheet layers look slick. So far I haven't found a way to do that so for now, I'm just using both the auto-generated data viz legend and the instrument summary that I can format with wattage, weights, instrument counts, etc. Feels clunky, and looks awkward to force 2 legends on my clients per drawing. Would love to see an option to merge the two in the future. Thanks!
  2. This makes sense actually, I'll give it a go @EAlexander. Thanks!
  3. Hello, I'm attempting to show a couple of different color options to a client for a stage set and am running into an issue where my intensity and color settings are being overwritten on all lights when my drawing renders regardless of whether or not "Use emitter" is selected and affected on individual fixtures prior to rendering. I feel like I'm missing something simple as it is happening across multiple layers and fixtures in the drawing. When I render (custom renderworks) my fixtures all reset to whatever emitter settings are set in the Lighting options. Is there a way to disable that? Thanks in advance
  4. Greetings, I'm attempting to draw and render several arched corrugated walls for a stage design. I should note these aren't just corrugated plastic walls, but strips of plastic printed to spec and then assembled. Currently I'm achieving this by creating walls with the wall tool of the correct length and max arch height and then extruding a 3D solid to match the arch size I want to create. I am now subtracting each wall 1 by 1 (38 per arch) from that solid. It's time consuming, but getting the job done. Just wondering if anyone has a quicker way of doing this. Maybe, breaking the wall and turning it into a single solid somehow? I have to have the corrugated shape and not just a texture for light rendering purposes in the drawing so cant just draw a rectangle and throw the texture in. Any tips or thoughts are appreciated. Thanks!
  5. Thanks @Pat Stanford. I'll check it out!
  6. Wondering if anyone has a lead on any decent Vectorworks specific podcasts out there. So far I've only found the Novedge Podcast. I've got a long show with some headphone time coming up. Bonus points if it's Spotlight specific!
  7. Thank you @Jim Wilson, For what it's worth, I ran the first aid utility on my hard drive and noticed immediate performance improvements. Haven't seen that notification since. Thanks again.
  8. Just recieved this notification on my macbook pro when opening VW2019 this evening. I added my current VW specs in the screenshot as well First time I'm ever seen this when opening VW. I've noticed some performance issues since installing SP3, but chalked it up to having too many other programs running. Now that I'm seeing this notification, I'm wondering if there is more to it. Any one else having this issue?
  9. @Nikolay Zhelyazkov , Thanks for the reply. That did it! For some reason all of my drawings were set to "current view" instead of "export whole area as one page" in the export settings. I must've accidently set that as a default somehow. Thank you!
  10. Hello, I'm having an issue with the Publish feature. When trying to publish locally, Vectorworks generates blank pages instead of the sheets I submitted for publishing. I've tried both generating a single pdf with multiple sheets in it and single pdfs containing only 1 sheet with the same results. This is happening over multiple drawings. I've included a screenshot of the publish window/export settings along with a shot of the resulting pdf to get the conversation started. I dont get it, am I doing something wrong? Thanks in advance
  11. @Jan-Burger TROOST This issue is persistent through all drawings I have attempted to render. So no, no drawings are rendering as they should. When I performed a full re-install I also started a new user profile for a true clean install...to no avail.
  12. Just posting a final observation. After completing a full re-installation of VW 2018 I have exhausted all options that I know of to sort this problem out. Nothing has improved and I am still unable to render my drawing(s) as desired. If this isn't a bug than perhaps its just a nasty way of finding out I need a better laptop to render my drawings. Shame.
  13. @Jan-Burger TROOST So I gave your trick a shot and upon rebooting and discovered something had changed. Artistic, fast, final, and custom renderworks are now no longer selectable options. I'll restore all the deleted .plist files and see if I can recreate this issue.
  14. Thanks @Kevin McAllister & @markdd . I've tried all of your suggestions and still have the same results. The last thing I can think of is to do a full re-install of VW and see if it is indeed a weird installation fluke. Otherwise, I'm at a loss. Btw Custom renderworks performs exactly as you saw in the video even with all settings at low.
  15. @markdd , Sure! here's a quick and dirty screen capture video to illustrate. I start in wireframe, render in OpenGL, and then attempt to render in fast renderworks. I then illustrate the flyover "ghosting" of all objects and symbols. At the end I show my display preferences for those curious. Again, I really appreciate the amount of feedback and input I'm receiving. Definitely the silver lining of this issue ūüôā Ghosting in Rendering.mp4

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

√ó
√ó
  • Create New...