Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'export'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Roadmap
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
    • Forum
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • ConnectCAD
    • Energos
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
    • Data Tags
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

  1. What I see in my Vectorworks file is what I want to see when I export the image, but it is not. Is there a file format or setting that will give me the same results as what I see in Vectorworks? This screen shot is accurate. Oddly it can reproduce the colors extremely close (if not exactly the same), but Vectorworks cannot. This is a JPG export: This is a PNG export: This is a PDF export: Murphy Bed Queen Complex.pdf
  2. So I went to export the design layers & sheet layers (to dwg) from a .vwx, and selected to export layers as separate files. My vwx file is 445Mb, and the file has no references. I'm running vw2018 landmark on win 64. I did the design and sheet export as separate processes as have had problems with this before. Design space export was pretty much what I expected, one .dwg file per layer, some .pat & .ctb files, and a stack of bitmaps, all .png which is kind of annoying, but overall pretty much what I expected and about 250Mb. Exporting the sheets ... I killed process after half an hour as it had got 40% through and filled a folder with 7.6Gb of of mostly.png files {oi seemed to be working thru the sheets as it had created eight .dwg's}. All images are duplicated multiple times. Most bizzarely my .wvx file grew to 660Mb, and stayed that size after save. I haven't been able to find out what the extra nearly 200Mb is and fortunately I had a backup. I suppose I'm writing this as wa rning to others of what looks like a serious bug.
  3. Currently trying to export images of my line drawings for a Design & Access Statement. Using Apple Pages so exporting as JPG/PNG is my best bet for cropping effectively and getting file sizes down. However, I think I have messed about with the settings previously and my image file exports are always blurry or contain thick lines compared to PDF. Is there something wrong with my settings? Thanks. 2210 - Planning Materials 3.pdf
  4. VW>AutoCAD question: --I want to export a VW drawing such that when I open it in CAD the following is true: all the parts/components/lines/groups/etc of a lighting instrument are on layer '0'. The actual symbol instance in the drawing is on layer 'Lighting-units'. --In VW, I've edited the symbol so all parts of the light are class '0'. When I insert a bunch of examples of that symbol in the drawing on class 'Lighting-units', things behave as expected: if I turn off either class, all the symbols disappear. --When I export to CAD, and try the same thing, freezing the '0' layer doesn't make the symbols disappear, but freezing 'Lighting-units' does make them disappear (as expected.) --In CAD, groups DO behave as expected here, i.e: the layer '0' still turns things invisible when frozen (the inner parts of the group are '0') as does 'Lighting-units' layer (the group as a whole is in this layer). Running VW2021 and AutoCAD 2023 all on PC. Here are my export settings if that's useful:
  5. Anyone had any success with KML export from Vectorworks? Almost got a lovely 3D model into Google Earth Pro, but it comes in about 100m off in terms of location. I think the geo-referencing in Vectorworks is ok... any tips or tricks to get it to work? Note we've already looked at this on Vectorworks University - seems now I don't even have to put the lat/long in, as it's picked up from the document geo-referencing, so I have no control really over location other than this, and my file settings are correct...
  6. Hi all ! I am looking for the best solution to export my vectorworks project to blender for texturing and rendering. That is to say the best compatibility, the best format, the best way to have a blender project organized from vectorworks. Thank you all
  7. is it possible to export saved views to another file? I don't see any way of doing this but would be very very useful if there is a workflow or script that enables this. I'm using VW 2018 on PC.
  8. It would be great to get a little status bar when doing an export or publish process so you can get a sense of what VW is doing (though you do get a nice complete dialog at the end)... while you wait, maybe take a quick nap, grab a cup of coffee, whatever. There's no indication that something is happening other than: the program is locked up. Which leads to the question: is Vectorworks doing something or did it crash? There's a pattern there for heavier processing tasks (I.e., rendering / updating viewports 😮). A global, functional status bar would be ideal.
  9. Please, find bellow a drawing showing my 3 buildings to illustrate my post. 1. What I observed - It is not possible to have 2 stories at the same level (for instance A0 and B0 on the same level) - It is really annoying (and I'm trying to stay polite here) to set these stories one bye one when you have 12 buildings, 50 stories, 70 layers. In one window they are listed by name, in another by level; I had to print my layers manager and highlight my stories like in the '80s to see what's happening. After approximately 801'153 clicks I got what I wanted. 2. My questions - How to set properly a file and their stories with multiple buildings in order to export it to IFC ? - Is it really mandatory to assign stories in order to export an IFC ?
  10. Hi, I use VW but two of my colleagues will be modelling in Sketchup. Are there any tips on workflow? Ie guidelines on how to best export and import? In the past I have found models I've imported in VW from SU to be very fragmented and need a lot of cleaning up. The person I'm working for will model in Sketchup and then ask me to import the model into VW to produce working drawings He'll also want to make changes to the model (in VW) and then also texture and light for rough renders. Then pass the model back into SU Is this possible? or better to just transfer it once from SU to VW. Any tips on how I can save hours remodelling / fixing up the model so it is editable in VW? much thanks, Helen
  11. Hello people, I just edit because I found this way. import vs import os Vendor = 'ACME' Price = 123.45 Tax = 1.07 fileName = 'Classes.txt' def Example(): vs.GetFile(fileName) if not vs.DidCancel(): vs.Rewrite(Vendor, 0) #vs.WriteBin(Vendor) #vs.WriteMac(Vendor) #vs.WriteLnMAC(Vendor) #vs.Write(Vendor) vs.Close(fileName) Example() But, the next attributes get this message: "AttributeError: module 'vs' has no attribute 'WriteBin'. " -vs.Write -vs.WriteLnMac -vs.WriteBin -vs.WriteMac With write I don't get error, but also no result. -vs.Rewrite
  12. Good day! When trying to transfer a project from vectorworks 2022 to L8 using MVR, the geometry of some elements is transferred with errors. For example, a TV set made using TV Tool is transferred normally, but if you add a stand to it, then only the screen texture and stand are transferred from the TV, the TV itself is not visible in the document. But if we remove the stand, then the TV is exported normally, with the body and textures. If we try to import the MVR file back into VectorWorks, we will get the same result, only the TV screen will be visible. Unfortunately there will be no body. Please advise how to fix this problem.
  13. Hi I seem to run into a problem when exporting some set-elements from Spotlight, to Vision. My worksflow is to export to MVR, and then import the MVR to vision. But my textures seem to loose all color when exported to MVR. I use the alpha channel of the texture, as alpha channel in vision. Does any of you experience this behavior? Here are screenshots of my settings. I found that the textures in the vision texture folder is Black and white as well, like both are alpha textures. See the screenshot: Best from Mathias
  14. Hi all, I've been touching this somewhat now as some more people are asking for the digital files instead of PDF's and when i was trying the settings to see what fitted better i got the result shown below. For the Floor plan works wonders and looks properly as i wanted it to show. But for some reason the elevations are not showing properly, it looks like its creating a very low res image on the front of the file and obviously this is not the result i'm looking and it takes almost 15 to 20 mins. although the fine lines and high res drawing lines as the above are there but it duplicated all the drawing as a low res image for some reason. The settings i'm using are these for both of the above images. What am i doing wrong here ??
  15. Hi, I am currently working towards PAS1192:2-2013 mandate and I am having some issues with the IFC import and the way we create windows. As we work on large housing schemes we work with window types, a method Vectorworks have previously advised to do it. So we create windows and then turn into symbols, so when placed within a wall they appear as a 'symbol in the wall'. However when exporting to IFC and either re-importing into VW to test or into Solibre Model Checker, the IFC format does not acknowledge the relationship between the wall and the window. I therefore tried exploding the symbol to test if it was this and when it is a 'window in wall' it views fine. I was wondering if anyone has had a similar issue and a work around. One way i was going to try was using symbol geometry in the window settings. therefore if you change the original source component then this will still change. However this will result in manual window changes to each window for height width etc. I have attached a solider model checker screenshot showing the if import result of a door in a wall as a 'symbol in a wall'. This also applies to doors. Thank you. Gavin
  16. Hi all! In VW2021 I've made a model of a venue and a light plot containing trusses, hoists, lighting devices and so on. I then exported the venue (no trusses, lights, hoists) as a ESC file and imported it to Vision. So far so good (I think). Next, I exported the trusses, hoists, lighting devices and everything else used in the set design as a MVR file. Most of the things look ok, but why, oh why, does Vision import (or Vectorwork export) it like this? File with white background is from VW2021, before exporting. As you see, hoists are up side down and no truss is visible. But still the chains are at the correct position. And yes, all classes are visible during export 😃 I asked this question on FB as well but no answer so far. Thanks all! Looking forward! Martin
  17. I’m carrying out a pre-issue check of the vwx to ifc file in Solibri and have come across the error shown below. Exported geometries on a number of objects (not restricted to stairs) are exporting incorrectly. This hasn't happened in any previous ifc exports of this file and I’m at a loss as to why it should start now. VWX's ridiculous ifc export times isn't helping matters. Has anyone experienced this? Thanks
  18. I have been trying to create a model using cloud services so that my client can see proposals for a site. I have stripped back the vwx file as much as I can and when I upload the file to cloud services to create a vgx file, it just gives a blank screen (54.3 MB of blank screen). Can anyone help - Vectorworks UK support is closed for the holidays and I need to get this sorted by the time my client comes back from the Christmas break. I've attached the file and a link to the vgx file (cannot upload in here) https://cloud.vectorworks.net/links/11eb490c469a136a8fce0e8109945acd/ Albion - December 2020.vwx
  19. Having issues exporting an ifc file. Everything converts and exports as it should, yet it takes 45mins plus for it to process and complete. File size, after purging is 370mb approx. Stories all set up correctly, for each of the 16 stories. Set in plan/top view when exporting, 3D conversion is "low" and most settings are as per the Vectorworks "Sharing your model with IFC" Document. Really is poor, as it means that no drawing work can be done until after the export. ArchiCAD users in the office export larger buildings than this in under a min in work. Any further tips? or is this standard for VW? You can see from the attached image, there is not a lot of detail in the model. Also attached is my computer specs. Its a top of the range iMac
  20. Hello, my new plugin to get SVG files out of Vectorworks is in beta testing. Let me know if you are interested, as soon as I am ready the plugin will be placed on my Gumroad® page, at a reasonable price. With this menu command you'll be able to export your Vectorworks elements (such as polylines, polygons, rects, arcs etc.) objects to an SVG file suitable for CNC machines. All you have to do is select the objects to export and select the menu "Export selection to SVG", then choose a file name and click OK. The program will produce the correct SVG code to replicate the same selected object in the SVG viewbox determined by the Vectorworks active layer drawing size. Object are exported relatively to the active layer scale, so, if you need them for CNC purposes, better set the layer scale to 1:1 before exporting. export SVG demo movie.mov What Export selection to SVG can do: The plugin CAN export the following Vectorworks objects: Lines Rects Rounded rects Arcs / circles Ellipses Polygons Polylines (also with holes) The plugin CANNOT export all the other types that are not included in the above types such as: Groups, Symbols, Plugin objects (unless converted in the above types) 3D objects Texts (unless converted to polylines) Quotes Images Attributes: The SVG produced will preserve the following object attributes: Solid fills Solid strokes Fill and stroke colors The plugin does not consider dashes, gradients, textures etc..
  21. Export to SVG is a menu command (available for Vectorworks® 2020 and 2021) Info here... Available in beta version (expiring December 15th 2020) Downloadable from here... Please, let me have your feedback / suggestions The final plugin will be available at a fair price on my Gumroad® page and on my website.
  22. Hiya I am experimenting with the trial version of Poser and every time I try to import the OBJ that it generates, I get an error message that says each texture cannot be imported. Anyone else try this workflow? 3D figures in VWX are a joke, between the Vision legacy figures, the useless legacy Human Figure tool, etc. Just want to be able to pose my figure and have textures map properly. Some of the posts regarding 3D humans in VWX are twenty years old. Nothing ever seems to get done about it... Image Props are not suitable. I want real 3D that is posable and looks better than the low polygon "people" i drew for myself 5 years ago. Changing a pose is incredibly tedious in VWX with the symbol build as groups of tapered extrudes, etc. Any help would be great. 21 days left in trial of Poser... peace aj
  23. Hello, I have troubles exporting my VW file in IFC for my engineer working on Revit. History of the events : 1- I exported once an IFC file and re-imported it in VW to check if it worked. It worked. 2- I exported my drawing in IFC2X2, IFC2X3 and IFC4 to be sure my engineer could read it. Tried to import them back in VW : didn't work. Error or no visible geometry in the file, even if the files were heavy, respectively 595 Mo, 1 Go, 7.7 Mo. 3- Send them anyway to the engineer, hoping it was a VW import issue. 4- Engineer couldn't read any of my files and sent to me the screenshot below. 5- Sent to engineer an additional SAT and RVT export. Error while opening the SAT file. Missing stories and walls in the RVT file. My hypothesis is that the issue comes most likely from my VW file. I'm not sure if this could be a hint but the first time I exported it, it asks me to assign layers to stories. Since my file was not organized by stories, I quickly created one and randomly picked one layer and assigned it. Surprisingly, it worked (see point 1). But then I wanted my file to be clean, so I reorganized the layers in question by stories and re-assigned them properly (?). From there, I couldn't import the exported IFC anymore (see point 2). PS : 17'727'024 errors...
  24. We're working in EPSG 27700, and have a drawing with plenty of content already created. I need to send some of this information out, ideally in EPSG 4326. I have tried to just change the EPSG in the existing document properties... which seems to perform a transformation of my geometry depending on the options for transformation I have selected. However, when I export (for example, an image file with associated georeferencing file,) the export still references EPSG 27700 co-ordinates. Am I doing something wrong here? Does Vectorworks perform georeferencing re-projections like this? (And if so, what's the right workflow?) If not, I can work this out in GIS - I just thought it might be neater to do directly!
  25. Hi all, I'm exporting a Cinema 4D file from VW containing a sport arena. I made a symbol of the sport floor, with all the lines for off side and so on. When I import this as a 3d-file into Twinmotion the symbol doesn't appear. Any clue why this is? Thanks!
×
×
  • Create New...