• 3
Bruce Kieffer

Renderworks is dead?

Question

Trying to render with Renderworks in a design layer. Blank screen. I see my objects if I zoom, but then blank screen.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

19 answers to this question

  • 0

Hmmh,

I am used to read about "Black" RW Renderings - but "Blank" is new.

I can render my design layers with RW so far in VW 2018.

 

(maybe blank is the new black)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It's a mess. I reinstalled VW 2018 to no avail. Now all my RW options are gone. Calling VSS tomorrow!

 

Screen Shot 2017-10-08 at 3.50.15 PM.png

Screen Shot 2017-10-08 at 3.50.35 PM.png

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes I still get this on one of the Windows 7 computers at work.

Happened at release of 2017 was sent a file that fixed the other 6 computers but not this one. 

If you get to solve it let me know thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Try the following:

 

1. Delete/Rename your user folder

MAC: Library > Application Support > Nemetschek > 2018 change it to _2018 or something else

Windows: type in %appdata% in a explorer window find that 2018 folder and do the same thing like delete or rename

 

The user folder will be created on startup again! Don't worry :-)

 

2. Change to Basic and Back to Designer > Workplaces

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The problem is related to CineRender. It is crashing. I spoke with VSS this am. They are working on it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Is anyone able to render with RW using a 2016 MacBook Pro 13" Touch Bar?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hmmh,

I can render on my Mac Pro.

13" Macbook Pro do not have a discrete GPU (?)

 

But RW Render itself does not work by GPU at all so there is no reason why it should

not work like my Mac Pro, beside the speed - or too less RAM for your Projects.

But 16 GB should be enough.

The only reason I could imagine that you start RW Render from an OpenGL View,

as OpenGL uses GPU. And maybe the switch to RW or the geometry creation/export

from OpenGL to RW is influenced ?

 

Have you tried to start from a wireframe 3D View ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

2017 RW renders fine on my MacBook Pro 13" Touch Bar. Zoomer, I have tried all of the things you suggested. I tested on my Guest user and in safe mode, still no RW rendering.

Edited by Bruce Kieffer
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So that sounds like something with went wrong with VW 2018 installation/access rights ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I wonder why it crashes on a MBP but not on my MP.

But if they already found a problem they should also find a solution.

But will need some time until SP2 will be released.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Renderworks seeming to have vanished is not hardware or OS specific. It almost always ends up being related to third party app conflicts if it isn't permissions based on the user account. If Tech already has the case in hand it then they'll find it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 minutes ago, Bruce Kieffer said:

I need to ask again, anyone with a MacBook Pro 13" Touch Bar can you render with RW?

 

Yes, two versions of that model here render fine, it is not related to that hardware configuration alone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
41 minutes ago, Bruce Kieffer said:

I need to ask again, anyone with a MacBook Pro 13" Touch Bar can you render with RW?


UPDATE!

Bruce you were closer to correct than I suspected! It's isn't specifically the Mac Pro 13" with Touch Bar, its the models limited to the Intel Iris 550 GPU. Specifically MacBook Pro model 13,2. The current line of 13" Apple MacBook Pros would be unaffected (they use the 600 line from Intel), but any that were fitted with the Intel Iris 550 GPU and not a dedicated graphics option are going to encounter this problem. Engineering tracking this bug as critical now.
 

VB-145827

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 10/9/2017 at 10:14 AM, Bruce Kieffer said:

The problem is related to CineRender. It is crashing. I spoke with VSS this am. They are working on it.

I am having the same issue. Did they ever get yours resolved? Note: I am using a PC not a mac. I too have uninstalled and then reinstalled and it worked for a few hours then quit.

 

 

Edited by chris cox
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I can't say the solution for my MacBook Pro 13" Touch Bar is the same. Probably not. but they will figure yours out too I'm sure.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now