Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '3d'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • ConnectCAD
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 83 results

  1. Hi everyone, I have some trouble with the webview/vr that came with vw2017. Lately I observe, that the export takes like forever. 3D-model hast 123MB export in lowest quality gains 44MB but takes 10+ minutes to create (when choosing not to upload on vw-server), it has 79MB and takes almost 30 min+ to create. It also takes the same time when uploading to the VW-server, this was way quicker a few days/weeks ago. What happend here? Def. not a problem of my internet connection - see screenshot for speed. I can't do anything with vectorworks while it is exporting because there is that beachball constant spinning. I also exported just the logo, and this took also more than 10 minutes....?! //Way quicker when every lettre is seperate and not in a group. ;-) When opening I get a lot of script-issues...see screenshot. It says script is not answering and might be damaged. Some 3D-Elements look weird now - e.g. screenshot Wish Change the opengl at least to 3.0!!! 2.1 feels like doom or duke nukem back in 1998 :-/ This is not state of the art and customers are very unhappy with the quality atm. FYI: MacBook Pro Late2013 i7 2,3Ghz // 16GB Ram // Firefox latest So is there anything I did wrong? Is there anything I could help? I really think this is a great feature and I want it to be better! All the best from germany, volker
  2. It appears that the export options for COLLADA files increased in VW2017; however I cannot seem to get a file to actually export. I have tried multiple options in many different files. I have attached one here for reference. Any ideas, workarounds, or fixes? Senecio.vwx
  3. Any advice over 'best' file format to use to bring objects (furniture and sanitaryware in this particular case) into VW2017. Of the manufacturers I'd like to use, Revit families are most popular, & skp, and some ifc's. I created some from a manufacturer's 3d dwg's (Morgan furniture), looked perfect but there was something in them that VW just didn't seem to like. Successful methodologies/ hints/ tips for creating good quality VW models from manufacturer's models most effectively (ie. with minimum of re-modelling & time) from other file formats would be appreciated.
  4. ADDED: Scroll down to see a video of this issue in action I have a number of booms in my plot. These are shown on my lighting plot layer with viewports created by the Create Plot and Model Views tool. I have the definition and model layers for all of the booms hidden. This setup correctly shows the boom in plan view with instrument symbols. When I pan around the document however (holding down [Space] and dragging with the mouse), the viewports boom viewports all suddenly show the 3D model of their respective booms, including the full width of the pipe and the 3D mesh for the instrument model. If I change the visibility of any non-active layer, the viewports pop back to the (correct) plan view, even if the layer whose visibility I changed has nothing to do with booms (such as my softgoods layer). Toggling the active layer's visibility does not fix the rendering. I assume that this is a bug of some form? If not, what am I doing to cause this behaviour? Edit: I can cause a similar behaviour as well: If I edit the definition layer for one of the booms, then hit the Previous View button to go back, all my default layers get shown (such as lighting, softgoods, venue, notes), however only the selected layer (lighting) is shown on screen. If I toggle the visibility of any other layer, all of the missing layers snap back into being shown.
  5. Hi there, I appreciate the range of 3D projections available in Vectorworks, quite unique! My problem at the moment is that there's only one default Oblique Cavalier 30 and 45 degree mode which distort the model down and to the left (-x,-y) revealing the right and top (x, y) elevations. I was wondering if there are any settings available for these projections allowing me to choose the direction of distortion so that I can see the -y and x elevations for instance. Attached image showing the default cavalier mode.
  6. Has anyone ever tried this: ( VW 2017 ) - open a sheet layher - go to resource manager - right click on a symbol, edit 3D component => move 3D and other 3D operations do not work as long as the "underlaying" layer is not a design layer. I'm not shure, but I think previevious versions did not have this behaviour. Opening a symbol in 3D edit mode should work in 3D edit mode, independant on what type of layer was previously opened. Bug or feature... ?
  7. How work VW Architectural users ?
  8. I'm after a 3D image prop of a Jelly Palm, have looked through some of the resource folders in VW but not having any luck. Can any point me in the right direction.

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...