Jump to content
  • 6
tsw

Vectorworks 2018 Data Bar and Duplicate Odd Behavior

Question

I recently installed Vectorworks 2018 on a Windows 7 64-bit system and came across a couple issues. I'm curious if anyone is experiencing similar issues, or if maybe something got messed up during installation or while migrating my preferences from v2017:

  1. I lose the ability to enter information in the Data Bar after using the Pan tool or Walkthrough tool in perspective view. Restarting or reloading the file corrects this (until the next time I use the Pan tool in perspective view).
  2. If I duplicate an object by holding Control while dragging it, pressing Ctrl-D should repeat the offset. However, this only seems to be working in Top/Plan view. When I try it in a 3D or elevation view, it offsets the object by the default amount instead of the distance/angle I previously specified.

Untitled-1.jpg

Untitled-2.jpg

Share this post


Link to post

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I am also having problems with losing the ability to input information into the floating data bar.   I have no idea what is causing this, it will work for while then stop working.  If I close the file and reopen the file it works again for a while.
I'm using Windows 7 Pro,

Share this post


Link to post
  • 0

I am also having problems with the data bar in 2018.  In the edit group and data bar drop down box the option for 'allow numeric keypad entry for instant data bar activation' cannot be selected so input to the data bar is not possible, however I can manage to input whole numbers but it will not allow the decimal point. I have checked all other parameters and these are set at the same as 2017 so I would guess that this is a bug that has slipped through the net.  Hope it gets sorted soon as I use this method of entry constantly.

My system is windows 10 pro.

Share this post


Link to post
  • 0

yes, i've found lots of things not working correctly. the data bar bug seems to be one of the most annoying.

 

the lack of response is also troubling. (note, this is my very polite voice.)

Share this post


Link to post
  • 0
13 hours ago, pdrake2126 said:

the lack of response is also troubling.


Sorry about that! Missed this thread. These issues have been confirmed and are marked for correction in 2018 SP1 which should be out very soon.

Share this post


Link to post
  • 0

Hi, we are now at SP5 for VW2018 and the "Duplicate Odd Behaviour" problem is still there" is there something wrong just with my set up?

 

Thanks. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...