Jump to content
Sign in to follow this  
TimHall

Disappearing Border

Recommended Posts

Please help!! My border disappears after I edit the Title block. So I have to redo the screen to get it back. Anyone know what the problem is or what I'm doing wrong?

Thanks!!

Share this post


Link to post

Ok, It looks like I fixed it. I closed the program and restarted the computer and now it works. That was really weird.

Share this post


Link to post

Does the title block do the same when you copy it and paste it into a new document?

If not, when you paste it into the new document, does it give a warning about invisible classes being made visible during the paste? Normally for this i would have guessed a class visibility issue, but not if it reappeared after restarting.

Post the following from your machine as well as what version of Vectorworks you are using, please:

http://kbase.vectorworks.net/questions/627/DirectX+Diagnostics+and+System+Profiler

Share this post


Link to post

Hey Jim! Thanks for responding.

When I copy and paste, it does the same thing.

I'm on version 2015, and I'm on a mac OS X version 10.9.4

Share this post


Link to post

At the bottom of the Reply area, click "Switch to Full Reply Screen"

Then, click the "File Manager" link near the bottom.

Click Choose File, select your file, click Add file and wait for it to upload then hit Done Adding Files. Make sure you file is under 10MB or so, but for just a title block it probably will be.

(Side note: Don't worry, I am aware of the annoyingness of the upload process and there are plans to fix it.)

Share this post


Link to post

Ok, awesome!! Thanks Jim, here you go.

I know....sometimes this stuff gets a little frustrating.

Thanks!!

Share this post


Link to post

Tim

First insert a sheet border using the sheet border tool in the dims/notes tool set.

Then in the OIP for the sheet border click title block and navigate to your title block symbol

Now when you double click on the border or title block you will be able to edit the data in the title block.

hth

mk

Edited by michaelk

Share this post


Link to post

Send the whole report file to tech@vectorworks.net and have them take a look at your original file as well please, might not be something for troubleshooting on the board if its urgent.

Share this post


Link to post

As MK said I think you need to set this up as a title block as currently its only a symbol.

From resource browser you need to export this to your user or in my case the workgroup folder into the sheet borders and I made a file for all my sketch title blocks.

Then open a new sheet click on sheet borders from tool sets then click on screen and drag horizontally then you get the sheet border preferences and select the none on next to the tile block and you will see the drawing that has your title block then click ok.

You can then adjust all your border settings and it works like a title block correctly.

HTH

Edited by Alan Woodwell

Share this post


Link to post

I have the same problem, and my title block is not a symbol. It seems the only fix is to restart the computer. It happens to me about once ever week or so, but I can't find a common series of events that precipitate it.

Share this post


Link to post

I have the same problem, and my title block is not a symbol. It seems the only fix is to restart the computer. It happens to me about once every week or so, but I can't find a common series of events that cause it.

Edited by Ride

Share this post


Link to post

I have the same problem, and my title block is not a symbol. It seems the only fix is to restart the computer. It happens to me about once every week or so, but I can't find a common series of events that cause it.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...