Jump to content

3D geometry invisible in Ampeg Vectorworks Library File


Recommended Posts

Here's a very interesting problem, which I can describe with screenshots.

 

Some 3D geometry becomes invisible upon either using or editing certain symbols in the Vectorworks Library File Speakers Ampeg.vwx that comes in the standard Vectorworks Library.

 

Here's a sample speaker symbol as it appears in the Resource Manager when you first browse or open this file:

 

AmpegBeforeEdit.thumb.PNG.0c662dd4cdacabc39f1af15ad5d694ee.PNG

 

If you either Edit 3d Component from the Resource Manager or add the symbol to a Design Layer, the geometry appears properly in Wireframe:

AmpegWireframeEdit.thumb.PNG.300cd3b7ab17ad157ca4d18fb2d28071.PNG

 

But when you switch to OpenGL mode, much of the 3D geometry is invisible!!

AmpegOpenGLDuringEdit.thumb.PNG.6c5152bb817e6d39f9d2ef1f92e9bdd7.PNG

 

If you hover over the Generic Solid that makes up the back part of this speaker, it is visible as a selection:

AmpegHover.thumb.png.05d7f757f8ae12f2c9c3d4083c1145d2.png

 

This happens with several of the symbols in the file. It also happens in other render modes besides OpenGL. Importing the symbol to a new file does not help. Copy/pasting the symbol in to a new file does not help.

 

This happens in the unmodified version of the Vectorworks Library file, whether you open the file or just try to import the symbol in to a new file from the Resource Manager.

 

I opened other similar Vectorworks Library files at random and could not find the same problem.

 

A copy of this file is attached as it was downloaded from the Vectorworks Library, from which these screenshots were generated.

 

Can anyone else confirm this problem or provide any insight as to what would make this happen?

 

Thanks!

peace

aj

 

 

Speakers Ampeg.vwx

Link to comment
  • Vectorworks, Inc Employee

Have you reached out to tech support with this issue?  If they are not able to come up with a solution they will file a bug so that the engineers can investigate.

Link to comment

@JustinVH Where would I go to reach out as you suggest? I have been told to post things here because you guys are always reading the forums.

 

Interestingly enough, cutting and pasting the geometry right back where it was brought it back properly in the destination file in which I was trying to use the symbol, but the same workaround did not work in the source Ampeg file. Weird.

 

Thanks for responding... perhaps I could send tech support a link to this thread so I don't have to type all that out again?🙂

 

peace

aj

 

Link to comment
  • 1 month later...
16 hours ago, scottmoore said:

Or you could check out my backline symbol library at edgelightrgb.com. 
 

ok sorry, it’s a shameless plug, but you won’t have that particular issue. 

 

Dude, you already got my money, and I have been using your awesome symbols for some time now!!! I think that I was using the VWX model because you didn't have that particular Ampeg symbol? Or maybe some other reason. Perhaps I need to throw you another $50 for the 2020 models??

 

I'll help you shamelessly plug your library... I just switched a bunch of VWX guitars for your symbols to reduce the polygon count for pre-vis... 

 

Keep up the good work!

peace

aj

 

 

Link to comment
6 hours ago, ajpen said:

 

Dude, you already got my money, and I have been using your awesome symbols for some time now!!! I think that I was using the VWX model because you didn't have that particular Ampeg symbol? Or maybe some other reason. Perhaps I need to throw you another $50 for the 2020 models??

 

I'll help you shamelessly plug your library... I just switched a bunch of VWX guitars for your symbols to reduce the polygon count for pre-vis... 

 

Keep up the good work!

peace

aj

 

 

Well played AJ, well played!

 

much appreciated by the way. An Ampeg 4x10 should go on my list for sure. 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Hi gentlemen,

 

 same issue here with Adamson S10 symbol (bottom is L acoustics Kara to compare/test).

 

@JustinVH : How can we track if this bug is under study or solved ? or if there are any workaround ?

I have searched for "VB-177498 - Invisible geometry in some Resources" but could not find ; where should I look ?

 

thanks in advance

 

Antoine

 

743900091_adamsonS10transparent.png.9be0f66838b7daea3639e0157304afea.png

Link to comment

This is something people are finding across the library files:

 

 

In some cases I've been able to bring back the missing geometry but other times I've not been able to so have had to forgo using that particular symbol 

  • Like 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...