Jump to content

A.D.K.

Member
  • Posts

    144
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by A.D.K.

  1. Getting name conflicts for resources that have not changed in the referenced document. How do I fix this, please? Where do I manage these invisible resources, and is there a setting I have wrong in my referencing scheme?
  2. @jcogdell I had no idea you could do it that way. Thanks man! Edit: I still like my way because I don't have to touch a mouse to make it happen. Clicking is the worst. But some people might prefer the clicky way for sure.
  3. @jcogdell thank you very much for this. Pick radius fixed it, but I will be trying the NURBS to make it easier on the rest of the guys helping with my files. In case anyone comes across this while having the same problem, the immediate fix if you're in a real rush is Insert on centre line > move 3D > move by increments of half your truss width in whatever direction;) NOT recommended good practice, obviously, but if the fussing around is the difference to your getting the plot to the riggers in time, don't be shy. I just did that for a week.
  4. IT WORKED yay! Thanks so much, Script Wizard @JBenghiat! Edit: yes, it's weird that it was a default. Must have been just in the one file I chose to drag forward as a template, because I don't remember it's being an issue last season. Either way, your fix is greatly appreciated.
  5. Well that's not ideal. Can anyone from Vectorworks comment on a more sensible fix, please? This is a huge time sink, and running all files back through old versions is another time sink. Thanks though, @JBenghiat!
  6. That's the one! I can't find it any more.
  7. So schematic views are great and all, but every time I insert a lighting pipe it creates a schematic view version, leaves both objects selected, and throws the pipe somewhere I did not draw it. How do I stop this? There must be a toggle somewhere, I just can't find it. Thanks!
  8. I don't know if this is the right place to ask this? But it would be really nice. Low priority - it's obviously not show stopping. Just a QOL. Cheers
  9. I don’t know if this would work for you, but I just colour the symbols instead of using a data visualization. that does mean you’re tied to that look (unless you change it on a case by case basis), but maybe helpful?
  10. Sorry if this is a stupid question, but how do I make the truss cords hanging points the way the centre line is? Like, you don’t hang stuff down the middle of a truss, you hang it on the cords... I can’t figure out how to do this. What am I missing? Thanks!
  11. Bump, because I haven’t figured out how to do this without making a group.
  12. Hello, I inserted a truss. I stuck a sling on that truss. I inserted a hoist. Visually, they're all nicely lined up. But I am reading zero force on the hoist. Do I need the braceworks add-on to get any load info whatsoever, or have I just omitted a step? Edit: I later converted the truss to a hanging position, just in case that would fix it. No dice. Thanks, Noob
  13. Hi all, Thanks for the SP fix, but it still seems a bit borked. Am I the only one having trouble still?
  14. Hi, Bump to an old post because I'm currently playing with projectors in 2021 and the tool clearly isn't there yet. My main ask: side hangable projectors. I need my calcs to be for 10:16, not 16:10! I can't see how to do this, and it's a thing we do a lot. Thanks!
  15. Hi everyone, I'm a bit of a rendering noob, but I'm muddling my way through. Certain hidden line renderings seem to keep causing crashes, though. Are there any guidelines as to things I should/shouldn't include in hidden lines vs other rendering styles? Any reason the plan would crash, while a section does just fine? I feel like I'm missing something fundamental. Thanks
  16. @TomWhiteLight thank you, that's what we've done.
  17. @BobWeaver is one of those your workspace? I forget offhand... Make sure you also grab your workspace(s) if you've made any changes to it.
  18. Thanks @zoomer, I'm not seeing a "Global Illumination" setting. May I impose for a screenshot, please?
  19. Yes, but some are device specific. I've had to unsync a few to get it to not break stuff on different machines, for example. I'll have to check which ones, and I don't have it totally figured out yet
  20. Oh goodness I would like the answer to that too. I think I've mostly trial-and-errored it, but there are occasional headaches with the syncthing. +1 vote for official VWX answer on this?
  21. This might be a silly/obvious question, but how do I make an object or surface emissive? Ideally I'd like to be able to do it both by class and by object. Can't figure it out or find it in the help files. Thanks!
×
×
  • Create New...