Jump to content
  • 0
trashcan

Viewports Adding Sketch to Border?

Question

Posted (edited)

This started happening a couple weeks ago and can't figure out why:

image.thumb.png.b6b76f7a356a13b28902acf3b715d9c8.png

 

If I open the OIP I get this:

image.thumb.png.9effeec821f8fed0dffd7a4a39866df9.png

 

How do I turn this off? 

 

Ahhh it seems that my Renderworks style is defaulting to sketch:

image.thumb.png.97829d665b08d9de11716053798798ce.png

 

I don't want that, how do I change it?

 

Thanks

Edited by trashcan
clarity

Share this post


Link to post

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

When you create a viewport it will use whatever render mode is currently set on the design layer. So if all your VPs are being created using Sketch background render presumably that means that Sketch is set to be the current render mode on the design layer?

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

@Tom W. of course I can't recreate now. Thought that maybe my default template had Sketch set for its rendering in the design layer, but it does not. Very odd. I never use Sketch so perhaps a hotkey misstep at some point. If it comes up again I will dig in and take a look. 

Share this post


Link to post
  • 0

@Tom W. figured it out! The Sketch render mode has the same hotkey as "Save As" for nearly every other program on the planet, so I accidentally changed the render mode from GL to Sketch and then created my viewports while Sketch was the render mode. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
  • 0

I know. I am usually the one advocating to not customize workspaces. :-(

 

But in this case if your muscle memory is winning and you don't use Sketch very often, it is probably the better part of valor to just edit the workspace and remove the shortcut. Or even reassign it to where your muscles say it should be.  ;-)

Share this post


Link to post
  • 0

Quick update - even though my viewport is set to openGL as it's background renderer, when I create objects in the annotations of the viewport it defaults them to some kind of sketch and I'm not sure why:

image.thumb.png.75681ec47f32aa05cbce701e678fd5b5.png

 

I've been going through and manually changing to "No Sketch" but that's getting old fast. Any ideas? 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...