Jump to content

Question

Hi,

 

I think there is a bug when making a Section Viewport through a Slab with has been subtracted by an extrude and then viewing the section with Create Structural and Non Structural Groups toggled on.

 

Vectorworks doesn't recognize it's a subtracted slab and it separates it from the rest of the slabs surrounding it.

 

I attach a screenshot of the model and a screenshot of two section viewports.

 

 

Model.png

Two Section Viewports.png

Share this post


Link to post

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I solved my issue. I was actually doing a mistake. The appropriate way to subtract or add something from or to a slab or wall is using the different AEC commands:

 

- Create Wall Projection

- Create Wall Recess

- Add 3D Object from Slab

- Subtract 3D Object From Slab

 

When one does it this way then there is no problem with the Create Structural and Non Structural Groups options in a Section Viewport.

 

 

AEC Commands.png

Share this post


Link to post
  • 0

I also noticed that my finish floor packages (Slabs) tend to bite into Walls,

although only touching these.

Not a big issue in VW, but not nice for geometry when exported.

 

Thanks, now I know it has to do with the Structural options

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×