Jump to content
Sign in to follow this  
rsa

moving objects in 3d

Recommended Posts

I thought I had this figured out...

I'm relatively new to working in 3d in VW. I have many 3d objects in various locations in plan and various heights in elevation.

I want to be in a view - let's say plan view (top/plan)- and be able to move objects all around in that view and not have to worry about them also changing position in the other axis (in this case elevation or z)

In a previous post someone suggested that if you are in the screen plane mode the objects only move in that plane of view whereas in layer plane mode the objects can align themselves to other points in the 'Z' axis.

However, I'm in screen plane mode and my objects that I've lined up correctly in 'Z' axis are still jumping (in Z) around when I move them in top/plan x/y.

What am I missing. There has to be some way to move things around endlessly in x/y without having them move in z....

Thanks.

Share this post


Link to post

Have you explored the Modify>Move>Move 3d command?

Share this post


Link to post

I'm sure the 'move' or 'move 3d' command would work but I'm talking about moving objects with the selection tool or the move by points tool.

Share this post


Link to post

My mistake,

I don't see this. Objects are retaining their z values when moved in Top/Plan view.

Share this post


Link to post

RSA, are you definitely in screen mode. I have made the mistake of thinking I'm in screen mode but suddenly find myself in Layer Mode.

Share this post


Link to post

I've made that mistake too! lots of time trying to combine objects together and getting the error note that they have to be in the same plane.

I've become pretty obsessed with checking the mode.

I triple checked today when I noticed this happening because I felt like I'd learned the solution - to be in screen mode to only move objects in the screen plane. I was a pretty surprised to discover my objects had realigned themselves in the z axis.

Share this post


Link to post

Post a sample file ... I have complained of pasting existing symbols into a new drawing and having the Z be incorrect. I have learned that the best way is only in Top / Plan - Peter

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...