Jump to content

mdarch

Member
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mdarch

  1. Actually found the problem, I was trying to open files that had synced to the Mac via Qsync from our NAS drive. For some reason they aren't compatible. Also jpeg images that came down thru Qsync wouldn't open. But when I transferred files with a USB they worked fine. However I'm returning it, lack of Enscape a deal breaker and also didn't find it any faster than my windows PC, actually slower for basic things like opening apps.
  2. bought a Mac M1 when I saw that VW 2022 optimised for it but I can't open any of my (windows) VW files, it won't recognise them even new files created in VW 2022 on my PC are not recognised and I have now discovered that Enscape isn't supported on a Mac - think I'll send it back
  3. Not of any help to you, but just to note I've been running VW on my Surface Book 2 without problems for quite a while (i7, 16Gb RAM, GeForce GTX 1050). Currently using VW 2020. Fairly heavy 3D models, just the occasional pause. Opening an Enscape window does cause the fan to start running fairly loudly though, otherwise works really well with an external monitor
  4. It would be great to have an option in open GL where you can have outlines on greyed objects attached screen shots show current view with a class greyed, and then the second is achieved by hovering over the greyed object with the visibility tool set it gives a much better easier to read view
  5. we get this error sporadically too when trying to save and commit - "The Administrator revoked your exclusive lock on that layer, and other users have subsequently committed changes on that layer. If you choose to continue, your uncommitted changes to that layer will be lost." The only work around that works for us is to save a copy as a vwx file, then quit the file, re-open it and choose revert. Then open the vwx file and copy and paste the changes back into the reverted project file The project sharing has been working much better since SP2 Mike VWA 2016 SP2 / Win 10 / i7-4790 @ 3.6 GHz / 16 GB RAM / GeForce GTX 970
  6. I'd like to be able to use a 2D symbol for the profile of an extrude along a path object. This way if you have several based on the same profile, you'd only have to change the profile once (within the 2D symbol) to change all instances For example handrails, spouting, you can have many EAP objects based on the one profile, but to change that profile you have to edit each object rather than just one profile
  7. we're on VW 2010 SP4 no dimensions, no parametric constraints, in top plan, etc suspect a bug as goes away on restart of VW
  8. have since found that quitting VW and re-starting stops the problem, for a while at least, then occurs again and any wall seems to be affected
  9. I'm having a similar problem, draw walls ok, but then if you try to stretch one of them them or join them you get an error message "This editing operation cannot be performed because of constraints on one or more objects involved" but there are no constraints
  10. don't worry, solved it, just realised that the class I was using was not set as solid fill in the use at creation graphic attributes
  11. for some reason my walls won't render in open gl or final quality rw unless they are converted to unstyled with the styled walls, the attribute pallette is greyed out so can't select solid, which seems to be needed even when created with textures used at creation, only show as wireframe when rendered, but if convert to unstyled, voila the texture appears see attached example any ideas Mike VW 2010 sp4
  12. try right clicking on the UpdateVectorworks.exe file and run as administrator (or shift-right click if you don't see this option)
  13. problem solved tracked it down to a bitmap logo in a title block not sure why, but it caused the output error having removed it, the PDF export works fine now
  14. search where, in VW or Adobe, and how? I've since installed Acrobat 9.0 (not just the reader) and it reports errors in the document, and will only display some areas when zoomed in
  15. Adobe Reader 8, and Acrobat Pro 8
  16. when I export PDF files from VW 2010, the files created cannot be read by Acobat Reader - you get a message that an error exists on the page and it won't be displayed properly Acrobat itself will open them, but initially displays the page with mos of the information missing. Then, if you click on a zoom button the page displays, but there is an error message saying "Could not find the XObject named 'Im1'" anyone else come across this? the export PDF batch would be really useful if not for this
  17. solved - I found that under the text menu, that Spacing was set to Other, and this was set to 0 changed spacing to 1 line, and all OK this was also affecting general text
  18. recently upgraded from 11.5 to 2010 can't get callouts to show text over more than one line in 11.5 could have several lines of text and as you adjusted the length of the callout it would automatically flow now it just over writes itself on one line is there a setting I'm missing?
  19. yes, that fixed it, had to go back to Quicktime 7.3.1 before things worked, thanks for the tip. I should have asked here earlier, would have saved me several hours of uninstalling and re-installing
  20. ah, interesting, thanks for that, i will try this and let you know
  21. We're running VW 11.51 on Win XP. All been fine until just recently. All of a sudden, VW has started truncating the filenames to DOS versions, eg "Long filename" becomes "Long~1" or similar, and then various menu items just stop working. When you try to edit the workspace, those items are shown crossed out, yet still exist in the plug-ins folder. Then you get a message saying the workspace can't be changed. All very mysterious and frustrating. Possibly related to a file that perhaps has some bad element, as this started on another machine and only happened on mine once I opened a file that had been edited on that other machine. Have tried re-installing VW, back to normal, and then seems to fail again. Any ideas, corrupt DLLs etc?
  22. Now that everyone is used to viewports, isn't it time to dump layer scales? Why not just make all layers 1:1 as per many other CAD programs, and use viewports to control the output. I can't really see the point of different scaled layers now, in fact I tend to set them all to one scale (except perhaps the site plan, but then i have to layer link it in ...) I think it would make it easier to set up drawings etc. Any reasons to keep them?
  23. you'll have to copy your section (ie edit annotations, select everything, copy, exit out, go to a design layer), paste it onto a design layer, and then viewport that for your detail
  24. you have to have only that layer visible for it to retain the model rendering, ie hit ctrl alt 3 or whatever it is in mac language to hide other layers before you do it
  25. new sheet layers will take their page layout print setup etc from the current setting (from the file menu) so if that is not at 0,0 then the new sheet won't be either generally I always (even on design layers) try to leave the page at the origin, or at least put it back there after a temporary print (same as leave the scale at 100%, otherwise throws out saved views etc - better to have a temporary sheet layer for test prints that you throw viewports onto and change the scale etc there) it always pays to check the print setup and the print area after creating a sheet - make sure print area is on One Page
×
×
  • Create New...