Jump to content
  • 0
symo

Spotlight Plot & Model View issue

Question

Posted (edited)

I tried posting this in the Entertainment forum - but its still driving me nuts.

 

Im trying to use the PAMV command to show LED strip lighting symbols on vertical trusses for both lighting plots and renders/section viewports. The problem Im having is that the most of the LED strip lighting symbols I import rotate in the Model viewport after I run the command. Most of the LED strip symbols I import do this - some dont. All Im wanting to do is have the strips remain vertical on the trusses.

1570294480_ScreenShot2019-06-03at21_39_45.thumb.png.7b4604e4207a5fce5a6a6c304db78781.png

 

The LED strip will show perfectly in the Definition layer, even in 3D views but will almost always end-up being rotated in the Model layer. The angle of the LED strip changed when you move the DLVP in the model layer.

 

Ive tried using different truss symbols - but the problem remains. Ive used the PAMV command for conventional lights (profiles & cans) successfully, so Im pretty sure Im not doing anything wrong.

 

VW file attached.

 

 

 

 

Plot_and_model_view_issue.vwx

Edited by symo

Share this post


Link to post

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

The instrument will need to be given a focus point for it to focus in the correct positions. Otherwise it will focus back to it's original instance on the definition layer. Not ideal.

 

However I don't think this will entirely solve your problem. It may be more appropriate in this case to duplicate the instrument symbol and remove the parts records. That will keep the symbol exactly as it is orientated and allow you to rotate Instrument around the X and Y axes.

 

For any rendered beam to focus in the correct position, you will still need to assign a focus point for each instrument i'm afraid.

 

I've reattached the file to show you what I mean.

 

Plot_and_model_view_issue.vwx

Share this post


Link to post
  • 0

Hi Markdd

 

Many thanks for that - and the file. 

 

Re your suggestion of removing the parts record - what negative consequences will this have? I see it fixed the issue I was having perfectly - but wondering what issues I might discover also.

 

Cheers again.

Share this post


Link to post
  • 0

Also - removing the parts records - is this just editing symbol in 3D, highlighting each part - then unticking base/yoke/body/lens/point?

Share this post


Link to post
  • 0
4 hours ago, symo said:

Re your suggestion of removing the parts record - what negative consequences will this have? I see it fixed the issue I was having perfectly - but wondering what issues I might discover also.

If you duplicate the symbol then and use it for this particular use then I cannot think of any particular downside. 

4 hours ago, symo said:

Also - removing the parts records - is this just editing symbol in 3D, highlighting each part - then unticking base/yoke/body/lens/point?

Yes. Just edit the 3D portion and untick the various 3D components.

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Brilliant - all makes sense. Many thanks

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...