Jump to content
  • 0
NCSMITH

Image not rendering

Question

Hello, 

 

I've been pulling my hair out for a couple of weeks- I'm trying to render the interior of a gallery- I've modelled the frames and figured out how to do the lighting (sort of) but for some reason however I do the renders the images inside the frames are not showing. 

 

I've tried drawing a rectangle (set working plane) and then imported a jpg via the resources browser then applied it to surface and amended the dimensions to fit- looks great in open gl- but when rendered they are not showing. 

 

I've wondered if it is perhaps because its a rectangle surface and not a solid so I have tried extruding it to make a solid and applying it as a texture but it is a tiled texture with repeats. When I untick the repeat I can't seem to get it in the centre or at the right scale. 

 

Can anybody point me in the direction of where I'm going wrong? I've investigated using it as an image crop but I don't want it stay in a fixed position. 

 

I'm using VW 2018- fundamentals and spotlight

 

Many thanks! 

 

N

Edited by NCSMITH

Share this post


Link to post

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Make sure to create a 3D polygon, then create a texture from your image and apply that texture to the 3D face. 2D images work in renderings SOMETIMES but theyre unreliable enough in some of the rendering modes that I generally don't bother trying.

You could also create an Image prop from the 2d image, which can be done like so:


https://www.youtube.com/watch?v=zBEVolcSveY

Share this post


Link to post
  • 0

Hi Jim, 

 

thanks so much for your reply. I'm having trouble applying the texture so that it isn't tiles/ repeated. am I missing something? 

 

Thank you! 

 

N

Share this post


Link to post
  • 0

Edit the texture in the resource manager, then edit the Image shader near the top left, you should see two checkboxes for tiling Horizontally and Vertically, uncheck both of those and click OK and OK.

 

Screen Shot 2017-11-22 at 9.26.14 AM.png

It should then only have one instance of the image and you can use Attribute Mapping to make it fit your 3D polygon.

Share this post


Link to post
  • 0

I can't get my 2d drawing to be displayed unless I first select an icon, like a "box symbol" and then click on the blank drawing. Then it displays but I can't select or modify any thing on the drawing.

 

I have a MAC with with OS 11.1 (Big Sure).

Share this post


Link to post
  • 0

@ronald Hills what version of Vectorworks are you using? If it is 2019 (based on your signature), this is a not supported version in Big Sur. Please refer to 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...