Jump to content
  • 1
Jarek

Line weights print wrong

Question

Hi everyone,

 

 

Recently I have purchased Vectorworks 17 and every time I have tried to print something, in the viewport all the line weights seem to be displayed right. However, when I print it, the all appear more less the same. Mainly I have been using 0.03, 0.08 and 0.15mm.  Previously I have been using Vectorworks 12.5 for a couple of years and I never had any issues with printing the lines with the same printer (it's Canon imagePROGRAF iPF610) I have tried both to print it directly from the program and by exporting PDF but it hasn't solved the issue. I have also tried to modify settings in 'Advanced Properties'. It's worth mentioning that when I open the same file in Vectorworks 12.5 and send it to the printer, it prints the file properly with all the line weights.

 

Can anybody help? Have you guys come across this before?

 

Thanks

 

 

Share this post


Link to post

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Check that the sheet layer DPI is set to more than 72 dots per inch.  If not all the thin lines will look the same as they will be one dot or about 0.35 mm

Share this post


Link to post
  • 0
58 minutes ago, Pat Stanford said:

Check that the sheet layer DPI is set to more than 72 dots per inch.  If not all the thin lines will look the same as they will be one dot or about 0.35 mm

 

Thanks for your response. I forgot to mention that before I have already changed DPI in the sheet layer from 72 to 300. 

Share this post


Link to post
  • 0

When you export to PDF, the PDF appears fine when you zoom in? It is only when printing that the issue occurs? Does the same issue occur on other printer hardware? (if available for testing)

Share this post


Link to post
  • 0
18 minutes ago, JimW said:

When you export to PDF, the PDF appears fine when you zoom in? It is only when printing that the issue occurs? Does the same issue occur on other printer hardware? (if available for testing)

 

When I export to PDF, all the lines seem to appear fine. The issue occurs when I try to print (either directly from Vectorworks program or from the exported PDF) Unfortunately I don't have another printer on which I could test it. However, I made two 'test' drawings with simple various lines weights, in old Vectorworks 12.5 and everything printed fine, whereas from Vectorworks 17 all lines print almost the same thickness. The thinnest line 0.03 in Vwx 17 seems to be the same thickness as 0.08 or thicker in Vwx 12.5)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...