Jump to content
Sign in to follow this  
Alan S

(Failure on attempt to open file)

Recommended Posts

Does anyone else get this annoying message everytime VW does an autosave? The autosave seems to work fine, but this message pops up. It seems random. With some files I never see, and others it shows up everytime.

Share this post


Link to post

i get this all the time, the file name seems to be fine, no illegal characters

Share this post


Link to post

Hi I used to get this quite a lot especially as i have to save my file across to the main computer not had it for a while though. best to do a 'save as' and rename it.

Share this post


Link to post

since upgrading to 2008 SP3, this is driving me crazy. i've renamed all my files and directories and i'm still getting this.

one thing i noticed is that in the VW Backup folder, the backups that VW creates include the time and date into the backup file name...

my original file is A1_Plan_DrAllentown_10503.vwx

and VW names the backup file A1_Plan_DrAllentown_10503-Backup-20080805113643.vwx

could that be the source of this extremely annoying error??

can the time and date of the backup be tuned off??

or am i just missing something???

Share this post


Link to post
my original file is A1_Plan_DrAllentown_10503.vwx

and VW names the backup file A1_Plan_DrAllentown_10503-Backup-20080805113643.vwx

changing the filename violates protocol and of course eliminates the original FilePath.

Share this post


Link to post

i didn't change the file name... VW creates and names the backup file, not me.

if i delete the backup file, VW will successfully perform the autosave and create and name the file... and the name will be just like i mentioned in my above post... and the next time the autosave tries to execute, it fails with the "(Failure on attempt to open file)".

Share this post


Link to post

it seems the VW has a problem with it's own file re-naming if the file is set to save to a subfolder in the same location as the original... IF the original is on a network.

since i've change it to autosave to my local drive it seems to autosave just fine.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...