Jump to content
Koleen

Fixtures not Showing Up?

Recommended Posts

Hey! It's me again!

 

I have another question/challenge. When I finish drawing my lights out on vectorworks and I import it to vision, my Wybron Nexeras don't seem to show up.

I've checked out the fixture modes and made sure that this instrument was compatible with vision.

Btw, as I have said in a previous post, I am new here, so any direction would be helpful!

 

Hope I didn't bother!

Share this post


Link to post

Are you using the CDM or Tungsten Nexeras? And are these the Wide Nexeras??

I may not be able to help as much with this one, but I would try clicking Help->Update Libraries to ensure that your copy of Vision has the latest content 😉

Share this post


Link to post

I agree, updating libraries may fix the issue - what fixture mode have you set the fixtures to before exporting? Are they not showing up in the scene graph or are they completely invisible in the scene itself?

Share this post


Link to post
4 minutes ago, bbudzon said:

Are you using the CDM or Tungsten Nexeras? And are these the Wide Nexeras??

I may not be able to help as much with this one, but I would try clicking Help->Update Libraries to ensure that your copy of Vision has the latest content 😉

 

I have updated my vision 8D 

It shows up in my patch, but not on the rendering itself. 

Edit: Also doesn't show in Scene Graph

 

1.PNG

 

2.PNG

Edited by Cadesence

Share this post


Link to post

Are you seeing anything in the Vision window at all? Any geometry, truss, anything?

Are these lights listed in the scene graph if you expand ROOT?

 

Share this post


Link to post
1 minute ago, Edward Joseph said:

Are you seeing anything in the Vision window at all? Any geometry, truss, anything?

Are these lights listed in the scene graph if you expand ROOT?

 

 

I'm seeing most of my file, I have the set, and the rest of my fixtures, it's just the nexeras that aren't showing up.

The nexeras themselves are not listed in the scene graph if I expand ROOT.

 

3.PNG

Edited by Coleen Apostol

Share this post


Link to post

That's a weird one, can you send your .vwx file and File>save as > a .v3s file over to tech@vectorworks.net?

 

I'd like to look deeper into this to see what's going on.

Share this post


Link to post
13 minutes ago, Edward Joseph said:

That's a weird one, can you send your .vwx file and File>save as > a .v3s file over to tech@vectorworks.net?

 

I'd like to look deeper into this to see what's going on.

 

Hopefully it sent! :0

Share this post


Link to post

Yep! We looked over it and figured out what's wrong. It was our error - that fixture was made for Vision a long time ago, and was overlooked when we renamed everything to work with newer versions of Vision. 

 

The fixture team is working on a fix and as soon as it's done, I will send you an email with instructions on how to update that fixture.

Share this post


Link to post

I'm having the same issue.

In my model, I have the current list:
10 - Martin Rush PAR2 RGBW Zoom

6   - Martin Mac Quantum Wash

4   - Martin Rush MH1 Profile Plus

2   - Martin Rush MH5 Profile

3   - Martin Rush MH6 Wash

6   - Martin Rush MH6 Wash CT

 

Everything looks fine and dandy in VW but when I send it to Vision18 all I see are the 6 Quantum Wash and the 3 Quantum MH6.

I've tried a few things already including updating the library but all I see is geometry.

 

 

Screen Shot 2018-09-20 at 12.05.15 PM.png

Share this post


Link to post

Hey Zeke, this is likely a separate issue. 99% of the time when fixtures don't show up in the patch window or the scene graph, but you can see the geometry - they have no fixture mode assigned in Vectorworks. Not assigning a fixture mode in the object info palette will make the fixtures come over as simple 3d geometry. 

Share this post


Link to post
1 hour ago, Edward Joseph said:

Yep! We looked over it and figured out what's wrong. It was our error - that fixture was made for Vision a long time ago, and was overlooked when we renamed everything to work with newer versions of Vision. 

 

The fixture team is working on a fix and as soon as it's done, I will send you an email with instructions on how to update that fixture.

 

That's wonderful! Thank you so much for your help!

Share this post


Link to post
5 hours ago, Edward Joseph said:

Hey Zeke, this is likely a separate issue. 99% of the time when fixtures don't show up in the patch window or the scene graph, but you can see the geometry - they have no fixture mode assigned in Vectorworks. Not assigning a fixture mode in the object info palette will make the fixtures come over as simple 3d geometry. 

I see, the interesting thing is that even though I'm entering fixtures from my VW library there are no modes on lights like the Rush MH5 Profile even in the browse window.

 

Share this post


Link to post

If the Fixture ID does not match up to the Vision name of a fixture, the mode will stay blank.  for VW2019 we went through and changed them to match, though looks like we may have missed a few.  When going through thousands of lights, that can happen.  if you find ones that do not match, but find it in the Modes drop down, let us know so we can fix it.  And of course, if there is no Vision data for a fixture, it will not populate.  we are slowly adding to the fixtures in both software, but it does take time.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×