Jump to content
sstalker

2017 Vectorworks problem. Referenced drawing appears to change location meaning my viewports on the sheet layer aren't showing any information

Recommended Posts

Hi there.

 

I'm having a persistent issue with my viewports in sheet layers I have set up. The files are set up as follows;

 

DESIGN FILE: SECTIONS

PLOT FILE: SECTIONS

 

The design file contains the drawn information and the plot file contains the sheet layer (plot sheet) with the design file referenced into it. I will set up my plot file correctly with my viewports referencing the relevant layers and it will appear to work for some time. After coming back to the file after a couple of day, the referenced information will of appeared to move miles out of location, meaning I need to either redefine my crop extents and drag the information back onto the sheet or simply redo the viewports from scratch. The design file isn't moving location. This can happen again and again, despite however many times I set up the viewports and don't alter the design file.

 

Does anyone have any idea what may be causing this to happen? I've only noticed it since updating to vectorworks 2017 and converting my drawing files to 2017. I have the 2 service packs installed as well.

 

Any help would be much appreciated.

 

Regards.

 

Sam

Share this post


Link to post

Couple of things need to check, distance from VW origin of you drawing. Too far and causes issues and if you are using exref recheck your origin for each file HTH

Edited by Alan Woodwell

Share this post


Link to post

Couple of things need to check, distance from VW origin of you drawing. Too far and causes issues and if you are using exref recheck your origin for each file HTH

Edited by Alan Woodwell

Share this post


Link to post

We have had this issue too.  Check the forums there are several threads.  I think it too has to do with the distance from origin - somehow scrambles the VW brain.  Do you use rotated plan?  We have found that importing references while in plan rotation can cause ongoing issues like this.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Thanks for the replies. I'll check the VW origin as this is something I've not regarded before.

 

I do use the rotated plan. I'll try ensuring the drawing rotation is set back to zero before I import the plans again.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×