Jump to content
mhersland

Objects moving when importing MVR file

Recommended Posts

Hello everyone

 

I am running into a strange issue when sending my model from Vectorworks to Vision. 

It seems my objects ends at space origin. So everything is at 0;0;0. I would like it to be placed at the position in space, as my Vectorworks drawing. 

 

My method of importing is: 

Export to MVR file from Vectorworks. 

Import MVR file in Vision. 

 

Here is how it looks after import: 

562168354_Skrmbillede2020-06-24kl_16_19_11.thumb.png.1e442ad04353b65db3bf4d6d98f0b3ef.png

 

And how it looks In Vectorworks: 

1785087968_Skrmbillede2020-06-24kl_16_20_27.thumb.png.b27bcf29e4a8bde30bba569c8d3c9fd4.png2116735141_Skrmbillede2020-06-24kl_16_20_02.thumb.png.8c1b669748de40852ee02886622b5c52.png

 

My esport settings in Vectorworks is:

1381754472_Skrmbillede2020-06-24kl_16_20_46.thumb.png.b94ca3b080f1bd621ea8f15fc5ec3e48.png

 

 

Import settings in Vision is: 

45838523_Skrmbillede2020-06-24kl_16_21_25.thumb.png.276aa88c4fff9ae2f351d34034f74462.png

 

Do any of you know what I am missing? 

Hope you can help! 

 

Best from Mathias 

 

 

Share this post


Link to post

Hello again

 

I have an update. 

Apparently not was the "units in file" setting causing problems. 

I was matching it to the units in the VW file. 

 

When changing it to "mm" instead of "cm" it looks much better. 

 

1027144397_Skrmbillede2020-06-25kl_13_40_22.thumb.png.fbbd3c7337aad4021c4980cdee451c53.png

 

Cheers. 

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

I'm glad you figured it out! I hadn't had time to look into the original post yet, but you've already solved it!

 

A little explanation:

The MVR specification/standard mandates that when writing an MVR all units of measure should be in millimeters. It is for this reason that millimeters is the default option at import time; this option should rarely be changed.

To be frank, the only reason this option is still around is in the event some company starts writing MVR files "against the spec". We, as a company, did not want to have to tell customers, "Well... I guess you need to wait until Company X fixes their MVR Export before you can pull this into Vision." We felt it was much better to provide you this option at import time in the event that an MVR file was written out with incorrect units of measurement; as this would allow to read a file that you would not be able to otherwise.

 

So, I apologize for the confusion! That Units in File import setting (specifically for MVR) should almost always be millimeters. The only reason the option is even present is for a "dooms day"-like scenario 😛

  • Like 1

Share this post


Link to post

Thanks a lot for your reply! 

It makes sense 🙂

 

I am kind of new to vision, and trying to find the best way of importing models, when still working on then in VW. 

It seems like MVR is the best workflow around this. 

 

Do you have any god advice on this? 

Or any article on it? 

  • Love 1

Share this post


Link to post

I find MVR to be the ideal workflow 😉  If you are new to Vision, you may not be familiar with the woes of the .ESC file format. However, I still think you might find this article helpful:

 

That article may explain benefits of the MVR workflow you are not familiar with. But, there is always more to learn!

If you are trying to eek out the best quality renderings in both VW and Vision, you may find this useful as well:

I will note that this HQ Materials guide applies to Vision 2020, but will be receiving an update for the Vision 2021 release.

Share this post


Link to post

I'm having a similar issue to this. I figured out the initial mm problem, but my hang positions (except my ladders) are still stuck at the origin.

 

Also, none of the focusing I did in VW transfers with the MVR file. Why is that?

Share this post


Link to post
14 hours ago, AWaters said:

my hang positions (except my ladders) are still stuck at the origin.

I'm not sure I've heard this reported before. Perhaps, you could include a VWX that replicates the issue?

 

14 hours ago, AWaters said:

Also, none of the focusing I did in VW transfers with the MVR file. Why is that?

This worked in Vision 2020 SP2, but a regression was introduced as a part of Vision 2020 SP3. Unfortunately, the developer was not able to get a fix shipped for SP4.

Share this post


Link to post
15 hours ago, AWaters said:

I'm having a similar issue to this. I figured out the initial mm problem, but my hang positions (except my ladders) are still stuck at the origin.

 

I had this happen once (I think it was in January), with ladders actually, was in the middle of a tight deadline and didn't report it...

Share this post


Link to post
3 hours ago, bbudzon said:

I'm not sure I've heard this reported before. Perhaps, you could include a VWX that replicates the issue?

 

Sure,

Here is my VWX and the MVR file. 

 

On a tangential note, when I do "Send to Vision" instead of using MVR, everything transfers fine but the shutter cuts that I did for my conventionals in Vectorworks don't translate correctly in Vision.

Schlesinger Center New Dance Mode.vwx Schlesinger Center New Dance Mode.mvr

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...