Jump to content
Allen Brown

Open GL rendering shows all wall edges

Recommended Posts

I've got a model with a reference file inserted multiple times. When rendering with Open GL, all the wall edges in the referenced files are rendered even if hidden. Deselecting show edges makes no difference in the referenced files. Rendering the referenced file individually does not have this problem. I've attached images of each, any help? Thanks! 

Image with edges turn on.jpg

Image with edges turned off.jpg

Referenced File Image.jpg

Share this post


Link to post

This looks more like it's giving you wireframe for the referenced objects. Do you have View > Unified View enabled in this document? 

Share this post


Link to post

I checked to make sure and Unified View is enabled but I toggled it anyway, no change. If you look closely at the images, only the wall edges are showing (there are other objects such as doors, windows, furniture) in the referenced file but the textures are also displayed on both the base model and referenced files. The odd thing is that model was displaying fine when changing views with no settings change until this occurred. BTW I'm using v2017 on an 2015 iMac. Any other ideas? Thanks for your help Jim!

Share this post


Link to post

If you can send me the file I can take a look, if it references another doc then please enclose them in a zipped folder.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Had a similar problem with DLVPs...

I laid a building in top/plan view over a plane with a texture on, and then did a sheet layer to show that.

 

When I double click on it to add annotations, it reverts to wireframe (top only, not top/plan) and then goes back to top/plan view on viewport annotations exit.

Seems to change it's display state when you go into it to edit the dims.

 

 

record-14_39.49[03_10.2016].mp4

Share this post


Link to post

Thanks Russ, but if you look at the images, only the wall edges are displayed. Other objects are hidden and textures are shown. I tried changing views but wall edges are still being shown..

Share this post


Link to post

Have you made sure that all the layer visibilties are set to full... That's got the look of having greyed layers  (I mean in the design layer viewport... also check classes are not greyed also?)

Share this post


Link to post

What version of Vectorworks are you using @Allen Brown? I am unable to replicate the problem in Vectorworks 2017. The visibilities of layers and viewports seems correctly set:

 

Screen Shot 2016-10-03 at 9.50.57 AM.png

 

One file came in in the current version but the other seemed to be an older file format. Is the reference updated in the main file with a newer version of the reference file on your end?

Share this post


Link to post

Jim, my mistake, I copied the wrong reference file but have replaced with the correct one. I had saved each file in 2016 and opened it with 2016 to see if that made a difference. I'm running Vectorworks 2017 on an 2015 iMac with 32GB in Sierra, which also might be the issue.. 

Edited by Allen Brown

Share this post


Link to post

In that case get in touch with Tech Support directly and have them take a look, you can reference this thread to save time. I wasn't able to replicate the problem but they may be able to. Tech@vectorworks.net

 

Share this post


Link to post

Jim, I forgot one step: The issue occurred when exporting as an image or printing as a pdf. When I saved the view as a viewport on a sheet layer, and printed the sheet layer as a pdf, it looks fine. I've attached the successful pdf. It's still a glitch, especially since I successfully exported many images before the issue occurred, but I have workaround. Thanks for you help!

36th_&_Walker_Design_SE_AXON.pdf

 

Also worked when I exported the sheet layer as an image..

36th & Walker Design SE AXON.jpg

Edited by Allen Brown

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...