Jump to content
Sign in to follow this  
lucylou

Top/Plan View

Recommended Posts

Hi

I should probably know this but I normally just use Top/Plan View (Ctrl 5) to view design layers in Plan and never noticed the significant difference before...

When I view in Top view, my 3d trees are in a different location to my 2d trees when viewed in Top/Plan view. (see attached screen shots)

I noticed it when setting up a camera shot and wondered why the trees were in front of the camera when actually they should be behind/to the side of it.

Any ideas?!

Thanks

Share this post


Link to post

Looks like you have to edit the 3D part of your tree symbols and make sure they are located at 0,0.

Share this post


Link to post

Thanks Monadnoc... I understand what you mean, but how do i find out whether they are located at 0,0?

Thanks

Share this post


Link to post

When you enter the 3D portion of the symbol, in Top or Top/Plan view there should be a green axis line and a red axis line, where they intersect is 0,0. Or you could select the 3D part of your symbol and make sure the X and Y fields in the Obj Info palette read 0. If not, change them. If you have several objects that make up your 3D tree, you may have to group them in order to do that.

It isn't a bad idea to check that your 2D portion of your symbols are also at 0,0.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×