Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'lighting instrument'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • ConnectCAD
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 7 results

  1. I'm still wondering if it is only my files / version / default library showing this, however: There seem to still be random differences in some "standard" lighting instrument symbols that ship with Vectorworks. I say still because seemingly, differences have always existed. Specifically in the Vectorworks Library: Objects - Ent Lighting Instruments. Looking at an ETC S4, for example. Most people will agree that's as standard a unit as you can get. When inserted from the Vectorworks Library / Objects - Ent Lighting Instruments / ETC Source 4.vwx / Source 4 location: several instruments appear to have either a different line weight, or minor differences in the data attached through the Light Info Record. [See image below - 14deg & 90deg are very obviously a different line weight]. Like I said, it seems these symbols have always existed with minor defects in the library, especially in the early days of lighting-specific Hybrid Symbols being provided and updated by VWX. So, many of us chose to go the route of duplicating the VWX provided symbol, and editing a custom version of each instrument type we may use. I still do this today. Whether our goal was to specifically color-code fixtures, or provide unique information in the Record, we also needed to make these basic fixes (like ensuring identical line weight) to the 2D portion of the symbol, as well as correct any discrepancy in the Light Info Record (like basic naming schemes). Example: I seem to remember that some of the S4 symbols around 2010 had their Model Name as "Source4 36deg" and others had "S4 26deg" or another variation. Could these both be recognized without confusion when reading an instrument key? Sure, to someone that is not new to the industry. Does that mean we should be teaching students that consistency with naming doesn't matter? I'd ask the same of any specialty: Architecture, Landscaping, etc. I think the obvious answer is a resounding "no". Of course, back then it was all new and we were happy to accept the symbols provided and do these little corrections ourselves. At least, I was. I found it was also a way for me to dig deeper into understanding the program. But, that was years ago. I understand that there is a small army at VWX working on constantly updating or creating new symbols for us to use, either in the default library, or in service select libraries. (That is awesome!) I also understand that sometimes it takes broad brush strokes to get the sheer amount of different instrument types and variations into the program as they are requested. However, since these problems existed since at least Vectorworks 2010, I'm wondering if/why there hasn't been a finer-tooth comb ran through some of these older symbols. Especially when they are "industry standard" instruments like the S4. In addition to the difference in graphic standards between these fixtures (their caps are different, too), there is an odd discrepancy in the "Wattage" field as well. The same (2) fixtures that are a different line weight also contain a random space in between the number 575 and "W". That difference, and the Weight of those same (2) fixtures not being rounded, leads me to believe that these must be older symbols that for whatever reason, weren't updated when all of the others were. And what an interesting choice to leave them with those differences. I take it that this was not on purpose, but rather was just overlooked. Yes, some of these details are rather small (like the space between Wattage), and they may disappear when quickly looking through paperwork... so feel free to poke fun at my nit-picking. However, I would argue that this isn't just an inconvenience or something that might "look odd" when printing a Plot or a Report. I've found that while teaching drafting standards to beginners, where everything should look uniform, and should present the data as cleanly as possible for ease of communication, it is odd to find some symbols provided by Vectorworks that are a different line weight for no apparent reason. I've just had quite enough students / young assistants ask me over the years: "Why isn't this symbol like the other symbol already? Isn't it in the same library?" while going through and updating / customizing the version provided from Vwx. So, I'm finally asking! What IS the reason for this, if any? Is there a location where we can post various discrepancies users may find in lighting symbols to make it easier for the symbol team to manage? P.S. I should say this has happened not only on my personal machine but on several other machines with brand new installs. So, it doesn't seem to be an isolated case of a bugged out library resource that isn't being updated over multiple years. P.P.S. Before anyone even says it: Yes, I know it is possible to make my own copy of these symbols and therefore fix the line weight and record data to my liking. Hopefully it's clear in the post above, that I am specifically talking about the defaults that are provided by Vwx with discrepancies. Not about how to "take matters into my own hands". Looking forward to what this great community has to say! Thanks in advance!
  2. Hello. I am working on a plan which has been around since 2007 or earlier. At some point in its history the stage right ladders were created by mirroring the stage left ones. As a result the top hats, half hats to be exact, are the wrong way round (upstage when the should be downstage). However, when I started converting the plan to use spotlight and data exchange with lightwright I didn't spot this. So now I have made the top hats accessories and neatly connected to the lighting instrument I can't turn them so the upstage is down stage. When you rotate it just rotates round but not to the needed position or flip horizontal or vertical it doesn't move it, well it sort of jiggles. If you do it with the symbol you can flip or mirror move it but as soon as it's an accessory then I can't. I have attached a screen shot. All the half hats show be downstage. This is only the prosc boom, I have 4 ladders to do as well so would rather not delete the accessories and start again and then try to sort the resulting lightwright issues. Anyone have any thoughts?
  3. Dear VW community @Scott Campbell Ive made lighting symbols that have both 2D and 3D symbols. And I have managed to put records to them. Everything seems fine. If I make a visual update it works. I edit the symbol. And boom, all my symbols in the drawing have visually changed. Great! But when I edit the text in the symbol, adding new information (field angle, weight etc), nothing happens. Not so great. I need to click on every symbol and re select the symbol it already have. Then the information is updated. Is this intended? Or am I doing something wrong here? Magnus
  4. Dear VW community I have a blank VW2020 file open with nothing in it. I insert the simplest lighting instrument I can find. I try duplicate along path. (line tool A-B 6m) I try 5 duplicates. I try preview and it works. I try duplicate and VW crashes immediately. Any ideas what might be wrong? I got around it using another tool to do the same job, but it only works as long as my path is not curved. I never had vw2019, but ive been using vw 2015, 2016, and 2018 with this approach before and never had any trouble (unless duplicating to much stuff) Can something with my standard settings in VW make stuff like this harder? Thank you Magnus
  5. Dear fellow VW enthusiasts! I made my own lighting instrument. It is a 2D and 3D symbol, with a default lable ledgend. I also attached lighting records to it. I can put them in my drawing and everything seems ok, i Even simplified the 3D object to the absolute minimum to keep it simple. When I try to duplicate 16 of them along a path VW2020 just shuts down. I tried duplicating just 1 symbol and that works, then I try a few more and no chance. Vectorworks doesnt even think about it. Just shuts down. Im using vw2020 and im on Mojave (Mac). How can I try to find out whats wrong? EDIT: Ive just tried inserting a default symbol from the VW2020 library. Same issue. What can it be? Is Catalina a better match with VW2020 than Mojave? Magnus
  6. Hi I can't really understand why it is not possible to focus a light without implementing a specific focuspoint. It seems super obvious that one should be able to choose a single or multiple instruments and simply write 45 dgr tilt or pan. In a similar way to how the 3D orientation works now, but only functioning on the yoke. Unless one is working with the specific purpose of making accurate visualisations, making a focus point for almost every single lighting instrument is an enormous ekstra workload and even produces a worse end-product, when creating the paperwork, when most people want every instrument to line up in nice and clean 0, 30 or 45 degree angles. I may be wrong, and this funktion somehow already has existed for years without me finding it... as it should, because this seems to me to be the most obvious feature that one would need when drafting lighting plots.
  7. Hey, I create some custom symbols/lighting instruments and added them in my drawing. Now I went back and edited those symbols slightly but I'm wondering: 1. Does the lighting instrument automatically update with the new symbol changes? 2. How can I update all of the currently used symbols on the drawing? Is there anyway just to make it auto-update? I searched but couldn't find a clear solution to this. Thanks for your help

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...