Jump to content

Antoine D'Halluin

Member
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Antoine D'Halluin


  1. Thanks Rob & Justin, for your follow up & feed-back

     

    I have checked on the Prolyte Website & actually their dwg is 713mm ; as you said.  in other direction half is 356,5 so same calculation hypothesis...

     

    So I feel like the issues is coming from their side. I will try to discuss this subject next time with our Prolyte interlocutor ; I cannot imagine having all corner library in 2 versions to manage connectivity in Bracework....


  2. Yes but this generate a big problem when you design a large closed set-up of truss.

     

    1487500769_Screenshot2019-02-26at17_25_35.thumb.png.bd5e09c135251ad65c4e919cd230e858.png602018489_Screenshot2019-02-26at17_25_45.thumb.png.d17efc5466368ef947670bf36f0d1de1.png

     

    On paper/software, you cannot connect together the trusses and so you cannot do a bracework calculation.

     

    In reality, the metal is a little flexible & the concept of pin & clip is specially designed to compensate this metal tolerance.

     

    So I would highly recommend to stick to the official size of the truss that allow connexion of closed system... if not Bracework does not work...


  3. Hello,

     

    I spent the night trying to solve bracework connection issues between trusses on a big truss with many corners & finally I measured several Prolyte H30V corners (C017, C016...) & found 0,713m while on Prolyte dwg symbole they measure 0,71m. 

     

    Am I doing a mistake or is there an error in VectorWorks Library ?

     

    thanks

     

     

     

    1083992778_Screenshot2019-02-26at00_31_51.thumb.png.c90e989c3498ed00c02737c9d2cf7a65.png 1060659004_Screenshot2019-02-26at00_32_46.thumb.png.545c82ea4aa66c6fa0b186031476b8bf.png

    • Like 1

  4. Hello,

     

      I have strange behaviour when trying to connect 2 trusses with dead hang or hoist :

     

    If I plot on true at 10m, another at 8m rotated 90° ;  I can select insert connection tool ; select one truss & then the other one. Then, the 2 trusses or connected. ==> OK

    If I suppress the hoist or the dead hang (with "suppr" or "<--" keyboard key) ; I reselect the connection tool ; I can select any of the trusses for first connexion but when tool activated & link to first one, I cannot click on second truss ; it never switch to "red select" status (see picture enclosed). So I can never reconnect the 2 trusses. As if a connexion was still existing...

     

    I am using the wrong way the tool ? Do I have to reset something ? purge physical connexion somewhere ? 

     

    I showed to several colleague ; none of them ever experienced that...

     

    Should I reinstall VW ?

    1124758837_ScreenShot2018-11-20at14_44_10.thumb.png.568701679c2cd5472f91696c79ccb055.png

     

    thanks for advices


  5. Hello guys,

     

       does one of you have Prolyte S52F Library ? Is this trusses to be included in next release or service select library ?

     

      Same question for Prolyte ST Towers ; there is only one top part of the ST towers in the Prolyte => Accessories => Prolyte MPT => ST Tower (very surprising to put ST parts into the MPT Folder !!! makes no sense !! developper probably does not know what it is...). I need the full tower...

     

    why an "MPT Tower" folder with inside, all the 30/40 truss bases ? no link with MPT towers... maybe a new adapted name would be easier to understand

     

    thanks for your answers & update in next versions


  6. Hello Guys,

     

      I have the same problem, when exporting in DWG, everything is flat. every item is correctly positionnated in 3D  but every item is in 2D. 

     

      I have tested to export when being in a 3D view or a 2D plot view but it does not change anything. 

     

      Is my export config not ok ? (see picture below). this is the very first time I see it ; is it a new functionality from VW2017 ?

     

    thanks

     

    Tocsin

    Screen Shot 2016-11-18 at 11.26.21.png

    Screen Shot 2016-11-18 at 11.24.50.png


  7. Hello,

     

    thanks for your answers. No, resizing the width did not make the other element to reappear. even playing with top and lower limit doesn't make all visible

     

    after checking a lot of element, I finally joined the palette to another palette and then, I got top bar reappear (the one with the expand and the close button) & the palette to resize.

     

    I cannot replicate the bug & I don't know really what I did to get in this situation sorry. but I can note some parameters of my config if it helps to replicate... let me know

     

    kind regards


  8. Hello,

       when I resize the attribute palette ; it crop a part of the palette simultaneously as it resize the text and the boxes (seems to be proportional). then you have no access to the hidden part of the palette. I cannot scroll up or down.

     

      for example, I have reduced the size of the palette from the top ; then it has cropped a part of the top. and then I tried to increase the lowest part ; it just generated some white part bellow the palette. see picture joined.

     

       Is it linked to my config ? to Mac Os config ? to some config error in my VW config ?

     

    thanks

     

    PS I am using VW2017 on Mac OS 10.11.6.

     

    Screen Shot 2016-11-16 at 09.42.29.png

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...