Jump to content
Sign in to follow this  
Redkite

Hatch not filling entire object

Recommended Posts

Hi

Wondering if anyone can help. I'm trying to fill an object with a solid hatch. Please see attached pictures. The 2 issues I'm coming across is that:

1. The object is not becoming fully hatched

2. Some of the objects lines are being covered up

Can anyone tell me what I'm doing wrong

3091xlj.jpg

2jevgwy.png

Share this post


Link to post

If you zoom in and out does it change how much of the fill is included or missing, or does it remain the same?

What type of object does it say that object is in the Object Info Palette? (It isn't selected in the screenshots) is it a polygon, polyline or something else?

Share this post


Link to post

The diagonal lines look like you have some open and some closed polygons.

If you don't have a closed poly, VW will make an extra edge to close it and fill to there.

It looks to me like the circular room is made up of at least four or five separate polygons/polylines. If this is the case, try making sure the end points are coincident and then Add Polys.

Share this post


Link to post

Hi

Thank you for you help.

UPDATE: I had to join quite a lot of the lines and do the laborious task of combining into surfaces. It took me a couple of hours but I got there in the end.

Cheers

Stocky AKA Redkite

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×