Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'lag'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Roadmap
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
    • Forum Feedback
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • ConnectCAD
    • Energos
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
    • Data Tags
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Calendars

  • Community Calendar
  • Training Calendar
  • Webinars
  • Community Groups

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 3 results

  1. Hello everyone, I might need to open a proper ticket but thought I might give it a shot here as I'm kinda lost. I just built a new Windows 10 workstation for the studio and I'm having a lot of issues with VWX and, when compared to my personal M1 Max, it gets destroyed. All tests were done using the same file. First, opening the file takes longer on PC and the whole software freezes (without showing it in the title bar, I had to open Task Manager to check that) for more than 2 minutes (it takes roughly 10 seconds on Mac) before switching from a sheet layer to the design layer view. Then if I select the orbit tool and perform an action, for example, it freezes again for another minute before actually moving the camera, then it seems to work just fine orbiting and panning/moving. Also switching between other tools at that point seems to work just as on the Macbook, even though, if I move an object like a lighting instrument or a 3D object it seems it takes longer than the macbook to perform it. Switching between Wireframe, Plan View, Shaded or any other mode causes a lot of lag that is not present on Mac. Publishing the same sheets takes roughly 15-16 minutes on Mac and 22 on PC, starting from the same out of date viewports. Finally, closing the software on PC causes it to freeze again and takes about 2-3 minutes to close completely. The VWX install was made today right after the build and the installation of a fresh copy of Windows 10 Pro, run all the updates and installed all the drivers. The system doesn't appear to have any stability issues as benchmarks came clear and runs good with anything else. Specs of the system as follows: Motherboard: Asus TUF GAMING B760M-PLUS WIFI CPU: Intel Core i9-13900K (not overclocked) RAM: 64 GB DDR5 @ 6000MHz GPU: Nvidia GeForce RTX 4090 Founders Edition (not overclocked) OS: Windows 10 Pro (Build 19045.3086) Software: Vectorworks Spotlight 2023 SP5 - Build: 702742 What I was able to notice is that Vectorworks never used more than 20% of my CPU at any time during any of these operations. Also, this list is not comprehensive as I didn't have to inspect the issue any further today and I'm writing from home right now but hopefully this is enough information to start investigate into this as I was really caught by surprise by the really underwhelming performance of this system that I was expecting to upgrade our workflow. Thanks for your time
  2. Hi Guys, Anyone else experiencing issues with SP3.1 update on W10? Basic functions are taking incredibly long to execute. for example, The softgoods tool freezes VW temporarily for about 5min every time I use the tool. Extremely frustrating. Importing 3ds files are also taking forever to execute and sometimes crashes VW. I didn't have this issue with SP3. Any help would be appreciated.
  3. Hello All Apologies if this is in the wrong section/wrong title/spoken about beore - Admins please move if necessary I am sure theres another thread on this but I wanted to cast out the question of Geometry calculations. I am in the process of building 3 new machines for my office as we are seeing serious lag on current systems. I have narrowed the problem down to the geometry calculations when changing views in wireframe. Especially between 2d plan and 3d. Work in the events industry and we use Spotlight. Drawings can be upto 500mb of conference spaces. Lots of duplicates of the same object at times like chairs/tables. I know in previous versions Geometry calc is a single thread process but has this been changed in 2018? looking at CPU measures it very much looks like it is still a single thread process. VW maxes out at 25% cpu, comes up not responding and locks up when performing this task. Literally flatlines at 25% and wont go higher for this operation. Can anyone tell me of any setup adjustments/options I can change to help this. Currently running v2018 with SP4 Feel free to ask me any more info you need on our hardware etc and thanks in advance for any help
×
×
  • Create New...