Jump to content

dontevenjoke

Member
  • Content Count

    159
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dontevenjoke


  1. Thanks in advance...

    Can anyone help with a work around for the Dutch Hip problem.

    I want 2 dutch hips (or Dutch Gables in Aus) on 2 parts of a roof but while one works the other wont give me the option to convert?

    A decade ago I had this problem and I found a workaround but not anymore...

    Please help?

     

     

    See here.

     

    281291077_DutchHipDilemma.thumb.jpeg.7efd779b4f72b5058413df8a32c4c226.jpeg


  2. It turns out that the cause was conflicting PDF's imported into the drawing.

    The client had an initial survey, then made changes to the property and needed a second survey but it was made on a different 

    pdf writer...

    The result was a corrupt PDF.

    I tried removing either of the 2 PDF's and and the resulting PDF was fine, but when both were left in the file it made a PDF that email servers recognised as corrupt and unsendable.

    They called it a dangerous file.

    I was alerted to this by my ISP who saw the problem and sent me an email...

    Hope this helps anyone who has this problem...

     

     

     

     


  3. I have a file that wont email. It's not size, as I have sent a 25mb email to the client successfully, it's not my email as emails are getting through. 

     

    The message is "Attachment not sent." IT is a PDF of around 6mb.

     

    Could it be a corrupt file?

     

    If it is, how can I find what might be wrong with it?

     

    Many thanks,

     


  4. I had the schedule on the design layer. 

     

     I've just tried it on the sheet layer, but it is the same low res.

     

    Could it be a setting in the schedule under image sizes etc?

     

    When I change from thumbnails to 2D attributes I just get rectangle instead of the symbol..

     

    I am still confused why the program changes the schedule instance of the symbol to bitmap?

     

    Thx.

     


  5. Same problem...I would recommend to anyone who wants EC that they back up all new/updated files daily as I had to restore to OSX 10.5.5.

    Better still don't get it until it is stabilised.

    There was nothing that would restore EC to a usable state.

    I tried every bit of advice and start up procedure and not one thing would help with a beach-balling freeze at login.

    The thirst for newness must be suppressed...

    Never again. This is my 3rd time losing 2+ days work due to Apples new operating systems crashing...

    I am bowing out as an early adopter and becoming an "If it aint broke" guy.

    [2 cents finishes here]


  6. When I used an older mac some years ago, I used a RAM clearer/cleaner and upgraded RAM and Graphics Card to as far over-spec as I could afford...

    The thing that made to biggest difference is to go solid state with you memory...

    amazing improvement.

    Also, clean and clear your computer desktop, unwanted programs, files and turn off things like Skype/itunes/radio/videos with autorun...

    The dual monitor may need a lightning cable...?

    Or buy a new Mac?

    Ha ha just kidding.

    Perhaps it's because you're running VW2106 which will have some bugs i imagine...


  7. Thanks ArtV, rdesign and Jim,

    I have reinstalled my OSX as well as your suggestions...

    ArtV - I have reduced my undo amount to 5 and I am trying to be more measured in my work flow.

    Also, I have cleaned out my hard drive and storage.

    The thing that seemed to make to biggest difference was changing my Time Machine saving from an external drive to an onboard secondary drive.

    Almost immediate slow down in crashes.

    Thanks to all for the feedback,

    Simon


  8. No...purely just setting up a template from scratch...

    I'm on a Mac with plenty Of ram and a reasonable graphics card...

    It has to stop though...

    Because not only does it interrupt the flow it puts me on edge all day...

    Like going through earthquakes, suddenly you don't trust the ground any more...

    Vincent, even if it was an old template...it should still work.

    Thanks for the reply...


  9. Vincent...

    It doesn't matter what im using...it is supposed to work!!!!

    As it stands though, I have not opened any old files, imported any dwgs or 3D geometry.

    All I have done is worked on setting up my template...

    IT SHOULDN'T MATTER WHAT IM OPENING!!!!!!!!!!!

    IT...IS...just...SUPPOSED...TO...WORK!!!!!!!!

    Thanks for you reply though...


  10. I have been away for a year or so, working for a company using ArchiCad...

    It didn't crash once in a year.

    NOT ONCE PEOPLE!!

    Neither does Photoshop,

    Microsoft Office,

    MYOB software,

    AUTOCAD, Revit or Bentley.

    So I buy the 2015 upgrade yesterday...

    And all I get is crashes!!!

    CRASH after CRASH after CRASH

    after CRASH

    after CRASH

    after CRASH

    after CRASH

    after CRASH

    after CRASH

    after CRASH

    after CRASH!!!

    15 today...

    Why do I have to pay so much for faulty software?

    Maybe I should go back to VW2011 which only crashed 3-8 times a day?

    So I go on this forum and see a whole lot of suggestions and guesses about how to MINIMISE the crashes!!!!

    What about we PAY a company to PROVIDE software THAT WORKS????

    And if you're a moderator who never has a crash...I don't want to hear it!!

    I just want to work without the half hourly punch in the guts from Nemetschek.

    Why don't you boffins delay the release until it works...

    WHAT IF WE ALL AGREED TO A LATE RELEASE ON THE PROVISO THAT THE PRODUCT WORKS WITHOUT THE CRASHING???

    We'll go 9 months...no release...

    and you stop this mindless useless flawed moronic SERVICE PACK DANCE,

    and just bring out a package that works.

    STOP ADDING STUFF UNTIL YOU CAN GET THE OLD STUFF TO WORK...

    I am about to stab my own eyeballs with a hypodermic full of bleach.

    Just saying.


  11. This may seem a dumb question but I am working on a site model (DTM)...When I lower the pad the value for the fill volume increases.

    When I raise it, the value for the cut volume increases...

    Is there something I'm not getting?

    So... If I have a cut volume of 11,

    and a fill volume of 5,

    I get a Net C&F Volume of -6.

    My thinking is this means I need to take 6 units of soil away from the site? Is this right?

    Many thanks,


  12. Does anyone know how to find or make an accurate azimuth North symbol for specific regions? I am in Eastern Australia, in NSW and I would like to customise or use a sun angle North point.

    Thanks.


  13. What do you do? How do you get a dutch hip?

    Just a note on the nonmetric (imperial) file...

    It is just the new file that opens with VW. Any other file won't allow it to work.

    I'm thinking it may be an Australian problem?

    Are there any non-OZcad users that have had this problem?

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...