Jump to content

Josh NZ

Member
  • Content Count

    406
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Josh NZ

  1. Wow pretty disappointing, original post was from June 2016.
  2. Anyone got any ideas as to what's happening in the video below. Have tried restarting etc but no luck. '
  3. Have tried the backups and get the same result unfortunately. Have just submitted to tech support. Will let you know the outcome. Thanks for all the advice.
  4. Hi Zoomer Just checked and that setting is already set to "very high". I have exported all sheets and they all have the same issue. Although it was unlikely I copied and pasted some objects to a blank file to try and replicate, but exported fine.
  5. It appears if I export as an image its fine, only when export as either a single PDF or published as PDF.
  6. Hi guys, thanks for the tips, have checked that and all set to 72dpi (default), have even increased and has no effect. Have also checked DPI setting in the publisher setting as well.
  7. May not be the best title but not sure how to describe. On screen in VW my plan (sheet layer) appears as shown below in the first image. Once published to PDF it appears as shown in the second image. Have tried comparing all the viewport, export, publish, print settings with a working file, but for the life of me can't find the fix. Any ideas?
  8. Hi there, nah no fix unfortunately, we were lucky enough on the particular site, it was so big that we were able to basically not show the whole site and use a small crop.
  9. Hi Michael, thanks for the reply, I did try those different options however it only flips left, right inside out etc, not the one window upside down.
  10. Thanks Pat, yeah I don't know either what's going on. Another task to do manually I suspect.
  11. At some stage int he last 6 months or so it appears that when an awning window is shown as part of a door combo, the opening arrows appear upside down. You can see below the 4 awning windows to the left with arrows shown like "^^^^" this is the NZ standard. The awning window in the door however shows "v". Is this a setting, if so where do I find it. Thank in advance.
  12. Hi Pat, no I have them unlinked as was having so much trouble with the database/keynotes. I can go and manually edit each bit of text and it stays, but the find a replace text tool for some reason switches back. Very worried how many notes in the projects have been affected by this.
  13. Can someone advise if this is a bug or not. Have numerous callout notes in a job. Used the "find replace text" tool to alter a piece of text. Get pop up that 5 instances have been found and changed. Go to the notes and at a glimpse all appears well. Only just found if I double click on these callout notes that the text reverts back to the original. Pretty massive issue when documenting a build.
  14. I have to the design layer, chosen select all and not showing any circle centre points or other handles that far away from structure. The first image below shows the VP selected. The second shows all objects selected on the design layer, one layer on, all classes on.
  15. I have a vwx file that has several referenced viewports, each ref VP looks at a single design layer in separate VW files. In each of the separate vwx files have turned on all classes to ensure theres no stray objects above or below the envelope of the building. When the ref VPs are selected the selection box is about 3 times bigger than the building it is showing, causing numerous overlaps. Is there a way change this selection size? Unable to crop the VPs due to the odd behaviour that occurs when viewing the VPs any any view other than top/plan. Any ideas?
  16. Hi Mark Yeah the "new slab" style is working correctly and the others are not. For the life of me can't figure out what the difference is that's causing it. To create, I drew a rectangle, selected create slab, duplicated 4 times, then selected each one and changed slab style using the resource manager. I can't remember the order I created the actual slab styles themselves, but I suspect I created one, then duplicated and edited and so on.
  17. I'm having an issue with class overrides on a set of viewports. I have a few different slab styles, all of which are on the same class, some of the components are set to be on other classes, however the components in questions are set to object class. I have done a class override to make a class green, only one of the slab styles changes, the others stay unaltered. Im sure it's an obvious fix but I am struggling to find what it is. Have attached a vwx file, would be very grateful if someone could have a quick look and see if any thing jumps out at them. One sheet layer, one design layer. Slab_Style_vs_Class_Override.vwx
  18. No all on one layer, and all other layers turned off with. You can see that the arrow heads all increase in size once the scale changes. Guessing it's a bug.
  19. Having a weird thing happen on my file. The attached video should show what's happening. Working on a design layer at scale 1:2. Turn all classes on, go down to edit a group and the design layer scale changes to 1:50. Is this some weird setting I'm missing?
  20. Funny you should say that, I tried closing and opening the file yesterday and had no effect, but reopened this morning and its working.
  21. Thanks zoomer, I can;t seem to be able to add any. I would like more than one but what ever value is entered I get the same error message pop up. I even removed that section and still get the pope up when clicking next or OK
  22. I have a L shaped stair comprised of two landings and 2 straight runs of steps as shown in the image below. At the moment the large straight run of steps has 12 treads with the start of the stairs having 1 tread. I have tried to change the bottom stair to have 2 treads and get the error message "Calculated maximum number of treads is:1". Tried to reduces the number of treads from 12 to say 11 or 10 and get the same error message. Any ideas on how to fix?
  23. Thanks for the info guys. Is this a bug? I know in other products, eg word, office etc if you set the text to be left aligned it doesn't matter if the sentence is one line, 2 lines 3 lines etc. Actually this forum is a good example. Wouldn't expect this is how this sentence should appear.
  24. Hi Alan Check out the file I have re attached. I took your file, assigned a class to each of those components, then turned some of those classes off. I put a couple of screen shots above the wall. Wall & Beams.vwx
  25. Thanks Alan, I've tried that and seems to work fine. the only problem which relates to an older post, is that my wall has a component which represents the internal lining, this is classed, and that class is turned off. Once the wall has a recess this component shows up even thou that class is off.

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...