Jump to content
Sign in to follow this  
debeeld

Installing Renderworks v8

Recommended Posts

Renstalling Vectorworks 8.5 and Renderworks from an old computer (Win NT4) to a new computer (Win 2000). Vectorworks reinstalled o.k. via 8.5 CD. But Renderworks doesn't appear to be working or installed correctly? Installation wizard seemed to complete o.k. but didn't ask for serial numbers. 'Renderworks Installed' doesn't appear when Vectorworks is opened. Am I suppose to install Vectorworks 8.0 first, then Renderworks, then Vectorworks 8.5? I assume Renderworks is compatible with Win2000.

Share this post


Link to post

I had the EXACT SAME problem when I upgraded from Win98 to Win2000. Several different reinstallations did not correct the error. I was able to correct the problem by editing the registry, and including the serial number for Renderworks at the following address: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Graphsoft\Vectorworks\Registration.

However, I highly recommend that you contact tech support before editing the registry. But I am thoroughly confident that the above remedy will correct the situation.

I suspect it's a bug within the registry structure of Win2000 that caused the error.

Share this post


Link to post

Same happened to me with win milenium.The RenderWorks installer is running fine, untill finish buton, but after quiting it and running VectorWorks (8.5.1), I've just got the tools,the workplace etc.. Trying to use Render tool give me the message "RenderWorks is not installed".

Will tech support give us some solutions for this problem, please?

Share this post


Link to post

yoyo -

Are you upgrading to WinME? If so, then follow the registry edit instructions I listed in the previous post.

That should work for you.

Jack Fulmer

Share this post


Link to post

I tried working out your magic but faild.

I've created new string value "RW Serial number 1" and enterd my number.

I've created new DWORD value named "RW Serial Number Count" and gave it the HEX value 1.

all of that was done is the location you mentioned, but unfurtunally VectorWorks still doesn't recognize the installed RW (I've got the pallete, the Workspace, the textures etc. but each time I try to use it VW is telling me that RW is needed).

If you can tell me where I'm making the mistake - i'll be thankfull (the presentation dead line is coming close to my neck...)

thanks

Share this post


Link to post

Well, you've done everything the exact same way I did. The only difference is that I did not create any new strings or DWORD values, but simply edited the existing ones. But I don't think that should matter.

The other MAJOR difference is that I had this problem with Win2000 and you're having it with WinME. Maybe that's the source of the problem.

Sorry I couldn't be more helpful. Did you try calling Tech Support?

Good luck.

Jack Fulmer

Share this post


Link to post

I had a similar problem on a co-worker's machine, running WIN 98. I installed and un-installed Renderworks several times, but it never asked for serial #'s. It turns out that Renderworks will not run unless you have Quicktime installed. I hope this helps.

Share this post


Link to post

Even QuickTime didn't solve the problem.

As to this time I tried:

1. uninstalling and reinstalling both RW and VW

2. Fooling with regedit, as jack instructed.

3. reinstalling QT and then reinstalling VW and RW.

4. Deleting all regedit entries of VW, RE and even Diehl graphsoft, uninstalling both, and reinstalling both.

5. e-mailing tech support and getting the advice: check that your RW installer is pointed to the VectorWorks folder, while installing (It did).

After all of that I'm still in the old situation - RW is not asking for serial.

any suggestions other the favorite WIN universe solution - format?

Thanks

Yoav

Share this post


Link to post

quote:

Originally posted by yoyo:

Even QuickTime didn't solve the problem.

As to this time I tried:

1. uninstalling and reinstalling both RW and VW

2. Fooling with regedit, as jack instructed.

3. reinstalling QT and then reinstalling VW and RW.

4. Deleting all regedit entries of VW, RE and even Diehl graphsoft, uninstalling both, and reinstalling both.

5. e-mailing tech support and getting the advice: check that your RW installer is pointed to the VectorWorks folder, while installing (It did).

After all of that I'm still in the old situation - RW is not asking for serial.

any suggestions other the favorite WIN universe solution - format?

Thanks

Yoav

When you install RW, hit the browse button in the installer to change the installation directory, and remove the trailing "/". This may sound simple, but in many cases it does solve the problem.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...