Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Past hour
  2. Robert Janiak

    sACN

    I have problem with sACN. Some universes do not works. Problem is strange. The same universe changed to ArtNet does works.
  3. Today
  4. CipesDesign

    Bot Z of symbol?

    Why fight this kind of uphill battle? Just edit your symbol so that your desired Z=0 is aligned with the zero mark (locus) in front or side view and get on with it. See attached.
  5. JMR

    Ceiling grid to IFC

    Agree with the above posts. The current ceiling grid tool is good for 2D drafting only. I see there are ready-made systems for some manufacturers in BIM object, albeit only for Revit and Archicad: https://www.ecophon.com/uk/about-ecophon/e-tools/ecophon-bim-objects/bim-portal/ Including fasteners etc. Is any of you people using these with VW? I guess that would be via Revit files then. A proper ceiling grid tool would allow for defining both the panels and the suspension system. In regards to BIM, it's rather important for the HVAC engineer to know where and how the suspended ceilings are fastened to the slab above. Therefore a simple slab with thickness "1" is not enough...we would have to be able to define the size of the plates, the profiles of the structural systems and the fasteners and their runs to the slab, and then produce these the same we we produce the ceiling grid now.
  6. cberg

    3D trouble shooting

    Maybe post a version of your file for others to look at.
  7. scottmoore

    Using LED striplights in Plot & Model View

    Actually both. I set my template file up with ten pre-made design layers specifically for DLVPs. Each design layer already has a viewport created on the primary design layer and classed accordingly. All I do is draw the structure, lights and what have you in the appropriate design layer, go back to my primary design layer, turn on the class and rotate into position. I often create additional VPs for sheet layers to accommodate printing. The goal is to always have a clean plan view print for the shop.
  8. Bruce Kieffer

    Bot Z of symbol?

    I think I understand, but I do feel it makes more sense to have the correct Bot Z dimension appear in the OIP. Here's an example: I created a floor tile symbol and set its Bot Z to 1/2" so it resides on top of the 1/2" OSB subfloor. It orients correctly in my drawing, but the OIP shows its Bot Z as 0, which I consider wrong. It has caused me problems.
  9. M.Noel

    3D trouble shooting

    I have tried so many different things including all above. I even reinstalled Vw again. as soon as I try to copy paste from any layer to 3D layer things go wrong and I am able to draw any 3D using any layers.
  10. Cadplan Architecture

    window sill and glazing bar glitches

    See attached Wes, as you can see the window elevations are not correct either. Is there a good tutorial on windows and doors and setting up a basic building shell? windows.vwx
  11. markdd

    3D trouble shooting

    A long shot, but is the geometry far from the internal origin? This can sometimes produce unpredictable results.
  12. Brilliant - do you viewport each boom or vertical truss for 3D renders - or show the viewports for the LX plots? Or neither?
  13. EAlexander

    3D trouble shooting

    I know this sounds simple, but have you moved your navigation after you hit render? Lots of times I will do a function - solid subtract, for example, and the render will glitch until I orbit or pan and the scene refreshes the geometry. A longshot I know. Also - does all your 2d geometry have fill turned on? EDIT: I just reread your posts and you say it was working fine until you copied and pasted. That is odd.
  14. M.Noel

    3D trouble shooting

    the only solution i found is to close the VW and open again then by moving from one layer to other again same issue happens
  15. M.Noel

    3D trouble shooting

    Thanks for your reply, all steps you mentioned are done but still when i draw a basic rectangular shape or even the 3D shapes that I previously draw turn to look like empty boxes. the images above is an object I previously draw i 3D and it was fine but when I try to duplicate or any other actions in 3D it shows empty boxes.
  16. Yesterday
  17. EAlexander

    3D trouble shooting

    Looks to me like you are extruding polygons that are not closed all the way. Double click an extrude. Select the 2d geometry you originally drew. In the Object info Palette, make sure Closed is checked. Exit the extrude. If you mean something else, you'll need to explain more. e.
  18. M.Noel

    3D trouble shooting

    Hi I m using VW 19. When I try to create 3D object in middle of the work it changes the rendering. pls see below screenshot Thanks
  19. aheimann

    Site model on parking lot

    That sounds like a good idea, thanks! Could you describe me how I extrude contours as solids?
  20. CipesDesign

    Bot Z of symbol?

    Just a guess, but probably the inner mind of VW's uses a symbol's settings as the zero point. For example, when I place a new Sink from the libraries, zero is equal to the bottom of the flange which would sit on a counter top, or about an inch below the sink's highest point. Therefore, if I want the sink to sit on a 30" vanity all I need to do is move up Z=30" and the flange will align as expected. And, if I Edit 3d for the sink I find the Z=0 locus right at that same level. Try it and see what you think.
  21. Hi, If anyone is selling a copy of the above ideally E series please contact me.
  22. I'm on VW2019 SP3, and this is still a problem. Help?
  23. scottmoore

    Using LED striplights in Plot & Model View

    I use Design Layer viewports as, to me, I can utilize that seamlessly in my workflow.
  24. Bruce Kieffer

    Bot Z of symbol?

    I set my symbol's Bot Z to 1/2". I place the symbol, it is 1/2" up from zero, yet the OIP says it's at 0. Why is this? Wouldn't it make more sense for the OIP to say it's at 1/2" when it actually is at 1/2"?
  25. jeff prince

    Printing VW Site Model

    How would one go about 3D printing a vectorworks site model created with the native site model object? Are there any best practices?
  26. symo

    People/Band Symbols

    Wow - impressed
  27. Hi scottmoore. I tried this - but to no avail. Its really odd - the lights can line-up perfectly in the Definition Layer - but spin around to right angles in the DLVPs on the Model layer. Some symbols dont do this and behave exactly as you expect. No amount of meddling in the Definition Layer seems to fix it. Would love to know why this is. Alternatively - is there another way to do this - for LX plot AND renders without doubling-up on lighting symbols?
  28. jeff prince

    Site model on parking lot

    Perhaps the site model tool is not the right one for the job for the entire process in this case. I’m no expert on VW, but here is the a variation on the process I used to use in AutoCAD or Rhino when faced with such problems. Before those tools, we just studied the problem in sectional drawings. At the end of the, everything will probably change when it gets built, so don’t kill yourself on the technical means of production 🙂 Solid Modeling for Soil Volume Estimations & Clash Detection on Green Roofs 1. Make your proposed topographical surface using your preferred topography tool capable of generating contours, ignoring the supporting structure’s levels. 2. Keep the topographical model intact for other uses, but export contours to be extruded in the next step. 3. Extrude the site model contours as solids, making sure to create an outline of the supporting structure’s roof boundary as well , and extrude it to at least as deep as the lowest point on your roof. Join/union into a single solid. 4. turn the boundary of the supporting structure into a solid by simply extruding it downward, at least as deep as your lowest point on the site model. 5. Subtract the roof from the topography. The resulting solid will give you: accurate volume easy means of calculating loads at a given point on the model visual means to check for clashes Hope it helps, Jeff
  1. Load more activity

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×