Jump to content

wall joins don't appear correctly


Ride

Recommended Posts

6 hours ago, P Retondo said:

This has always been a problem.  Sometimes the line appears, sometimes it doesn't.  I have never been able to figure it out.

Well that's unfortunate. I've been trying to figure this out for a long time, and now I know I'm not the only one. It makes my drawings look messy with all the extra lines. Is this better in 2022? I'm not using that much these days - even though I have it. It has some weird graphic issues going on with viewports. But that's for another post.

Link to comment
9 hours ago, Tom W. said:

 

Does using Component Join in T Join Mode get rid of the line?

Ah ha! Yes it does. I have never seen that type of 'join' before. I only tried it on one instance, but it worked. I use simple walls with only one component as I don't need to show wall construction (this is for millwork shop drawings). Could there be something in my wall construction that is making that line persist?

 

Either way, happy to have a solution for this. It was getting really annoying. Thanks for the help.

Link to comment

Excellent!

 

58 minutes ago, Ride said:

Could there be something in my wall construction that is making that line persist?

 

I have no idea. I have two very similar single-component wall styles, one joins with a line which I have to subsequently remove with the Component Join tool, the other one doesn't. 

 

Wall 1:

1804587909_Screenshot2022-06-03at16_53_36.png.f4bace51810f4f7541181cbcb888e2cf.png

 

Wall 2:

1656704880_Screenshot2022-06-03at16_53_43.png.2db3c7c39ecf000c5f7336186cfab9ff.png

 

I can't think what it is about Wall 1 that makes it behave differently. I don't think I have any other walls which do it...

 

 

Link to comment
1 minute ago, shorter said:

Do you have components in one wall but not the other?

 

 

Yes both wall styles have components but I just realised the offending one didn't have 'Core' checked! When it's given a core it joins properly without a line. 

 

  • Like 3
Link to comment
11 hours ago, Tom W. said:

 

 

Yes both wall styles have components but I just realised the offending one didn't have 'Core' checked! When it's given a core it joins properly without a line. 

 

Yes! This worked for me too. Thank you all. So helpful.

Link to comment
  • 1 year later...

I was searching for a solution to this, and I realized I could use "component join" and click 2 walls together, then the joint line would disappear. I am currently using vw2016, I am sure the later version will have the same function too.  

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...