Jump to content
rvanhees

Symbol truss not visible in GL

Recommended Posts

Hi, 

 

I made a drawing in VW201.

In Top/plan -2D plan I see the truss corner FD44-X (fig1), when I then switch to 3D Gl the FD44-X is not visible (fig2).

When I select the FD44 with my mouse, it is there (fig3) Also if i simplified the truss. (fig4)

All truss is in the same layer / class.

 

Does anyone know how to fix this?

 

 

 

Fig1.JPG

Fig2.JPG

Fig3.JPG

Fig4.JPG

Share this post


Link to post

What helped for me in some cases, not al unfortunately. 
 

was to go into the edit  3d components of the truss symbol. And to move the geometry there for instance 1mm in 3D. This would force the geometry to appear again in OpenGL. Then I edited 3D again and moved the geometry back 1mm again. 
 

hopefully this helps a little bit as a temporary workaround. 

Share this post


Link to post

Does the truss corner have appropriate materials and object attributes? I have found a few objects from the resource manager that are missing render textures and cause this to happen!

Share this post


Link to post

No does not help...

Now I also have it by a circle (fig5) as i go to class and simplified on than i see them (fig6) but nog in GL.

 

@isyme were can find this? 

I do not see any difference between the FD44-300 (fig7) and FD44-X (fig8).

Fig5.JPG

Fig6.JPG

Fig7.JPG

Fig8.JPG

Share this post


Link to post

@rvanhees If you edit the 3d component of your symbol, does it have a fill in the attributes panel?

 

1995387073_Screenshot2021-05-04at14_17_39.thumb.png.86fa6aba90e68a55c3953be95bfc87f1.png

Share this post


Link to post

@isyme

Yes I made of the truss by modify a symbol and than i get this. See Fig 9.

(But the attributes is always there)

Fig9.JPG

Share this post


Link to post

Go to document preferences, uncheck save vgm cache, then restart Vectorworks.

 

then check you are on the latest service pack.

Share this post


Link to post

@TomWhiteLight Yes it works, thanks a lot!

Uncheck save vgm cache was enough, I had the latest service pack.

 

Can I leave it uncheckt?

Fig10.JPG

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...