Jump to content
  • 0
drelARCH

VW 2021 SP3 - Extrudes in Autohybrids changed texture auto-align to perimeter causing lines in vp to disappear

Question

Posted (edited)

Hi community,

 

After upgrade to SP3 (SP3.1 issue persisting) I am seeing that rectangle extrudes wrapped in autohybrid changed their texture mapping from auto-align to perimeter resulting in missing lines in Hidden Line Render.

I am using extrudes in autohybrids to fix ill interior/exterior wall detail part in window/door tool.

 

Anybody having this issue? 

@Matt Panzer you are always around so would be glad to hear some relevant info on this issue from vectorworks side.

 

Thanks for help.

 

 

Edited by drelARCH

Share this post


Link to post

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
On 3/26/2021 at 11:14 AM, drelARCH said:

Hi community,

 

After upgrade to SP3 (SP3.1 issue persisting) I am seeing that rectangle extrudes wrapped in autohybrid changed their texture mapping from auto-align to perimeter resulting in missing lines in Hidden Line Render.

I am using extrudes in autohybrids to fix ill interior/exterior wall detail part in window/door tool.

 

Anybody having this issue? 

@Matt Panzer you are always around so would be glad to hear some relevant info on this issue from vectorworks side.

 

Thanks for help.

 

Can you attach or send me a small file that has this issue?

Share this post


Link to post
  • 0

I just tried this in a new blank document by creating (in VW 2021 SP2) an extrude with Auto-align texture mapping, making a duplicate, and creating an auto hybrid from the copy.  I saved and opened the file into VW SP3 and the extrudes (both in and out of the auto hybrid) kept their Auto-align mapping.

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0
15 hours ago, jeff prince said:

@drelARCH FYI, the same thing happens in 2020, depending on how you create objects 🙂

 

Oh, is that so? @jeff princeWould you mind sharing correct approach. 😉

Much appreciated. 

 

Share this post


Link to post
  • 0

@drelARCH I don't know the "correct" approach or why this happens intermittently, but I suspect it may have something to do with the use of rotated plan views.  I say this because that's when I notice it.  When I need to create objects which require tight texture mapping, I'm in the habit of placing them in a new file at the origin prior to incorporating them into my file.  Same thing with symbols.  Whenever I get in a hurry and do not do that for asset creation is when I usually see the problem.  I know it's not much help or a definitive answer, but it seems to occur when you are cranking under duress and makes it difficult to determine the why.  I just spent 30 minutes testing this and could not recreate the problem.  Undoubtably it will strike the next time it is important to my project 🙂

 

autohybrid test.vwx

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Ok, it is actually not texture mapping that is causing lines of extrudes in autohybrid to disappear but wrong data visualisations settings.

I am using materials across all possible objects/components in model, extrudes included and have many data visualisations set-ups based on materials. I havent payed enough attention to attribute values for pen(see attachment). Mine was set to 'none' instead of 'retain original pen'.

So section viewport with <none> data visualisation drew everything correct but with data vis. applied visibility of pen line of extrudes went off.

 

Thanks @jeff prince and @Matt Panzer for all your effort to investigate more where might be issue. 

Although I have found mistake there is still clue to me why all my extrudes in autohybrid have perimeter texture mapping....?

dv-pen line value.png

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...