Jump to content
  • 0
samgbickel

Revit to Vectorworks Import Settings

Question

Hello,

 

What are the best settings for importing a Revit model into a Vectorworks space?

I currently do the following:
1) Create New Drawing
2) Import RVT with the following settings:

 

image.thumb.png.9987ac9428c7d0f286c6ca307d2cca2a.png

 

3) Wait 45 minutes - 1 Hour for Import

4) Spend 1-2 Hours cleaning up the RVT model, as all the layers/settings from Revit are missing (EXG, Demo, Etc is retained/lost based on no apparent setting).

 

Are there optimal settings for the import process? I was able to get a cleaner import by getting a Revit Trial and ETransmitting only the 3D model work for import, but I don't feel that I can ask the architect to spend time cleaning up their Revit model for this purpose. I am hoping that There is an issue with how I am importing and not that this is just how the process will work every time.


Thanks

Share this post


Link to post

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I also do 3D only.

 

So far I tried to get Solids.

But these are just lose 3D Faces put into an "AddSolid" container

and AFAIK not edible by PushPull (?)

 

And I am also not very amused by the import times.

It often takes 6 or so hours for what Bricscad imports in 6-12 minutes.

Share this post


Link to post
  • 0

I will have to try later with solids.

There are other issues with the import. All of the doors/windows are coming in solid black, so I have to individually go into each Symbol in the resource browser and change to white. Is this controlled in the settings somewhere? I would rather have the import default to a solid white instead of black...

I am going to try the 2D/3D views import at the end of day to see if it will retain the existing/demo layers in some form (even a view) so that I can batch delete them, as well as the texture/color imports.

Share this post


Link to post
  • 0
39 minutes ago, samgbickel said:

All of the doors/windows are coming in solid black, so I have to individually go into each Symbol in the resource browser and change to white.

 

Hmmh, if they don't come on their own Layer or Class it will be difficult ...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...