Jump to content
  • 0
LarryO

Why are there stray lines when printing 3d objects?

Question

This is what I see on the monitor in VW2021 using OpenGL. In the pdf are scans of the pages that VWs prints.

What is causing those stray lines to appear? This is something that has been frustrating when attempting

to use the 3d aspects of Vectorworks since VW2012. Both Minolta and Sharp printer/copiers communicating via PCL.

Our MinoltaC368 series printer copier is only three years old and has been upgraded with 2019 firmware/software.

This has been happening from both Win and Mac platforms. It will also occur when printing pdfs generated from VWs.

Bluebeam will display the pages as expected but the output to a printer is corrupted with stray lines.

Any thoughts on how this can be resolved?

If we have to resort to 2d only drawing techniques the industry may as well revert back to MiniCad 7. Think of all the inexpensive hardware we could save from the landfill!

 

Secondary problem, I have noticed that the different shades of grey applied to these objects (solid fill attribute colour)

are not being acknowledged in VW2021.

107283895_8569saddlesv2021.thumb.png.a7fd7298bdfcd6d7a1f934e666b8e270.pngSKM_C25820092414200.pdf

Share this post


Link to post

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Can you upload the file so we can take a look?

 

What happens when you check the Draw Edges option in the OpenGL Options?

Share this post


Link to post
  • 0

no difference in the output.

Not a small file but here it is, plus the sysinfo of my workstation.

Prefer that files are removed after your have them. One never knows these days what those dark webbers' find in this info to scam us with. 

8569 Glen Lake Town Centre v2021.vwx

Edited by LarryO

Share this post


Link to post
  • 0

I have no idea what is going on, but I did not have a problem here. It printed just fine on my Cannon 2525 laser printer. No spurious lines here.  :-(. But I am on a Mac.

 

Sometimes having something very far from the origin could cause a rendering problem. But this usually requires an object more than 20 kM from the origin and I could not find anything that would appear to do that.

 

The best suggestion I can offer is to submit the file directly to Vectorworks Tech Support and see if they have any ideas.  Sorry.IMG_0672.thumb.jpeg.3e0bb0c8a153bfebbc369a16c935aa15.jpeg

 

 

Share this post


Link to post
  • 0

Are you postscript printing? or in a mixed environment and using PCL to your Cannon?

We have been the latter for some time.

Share this post


Link to post
  • 0

Mac Only, but the Canon does not have Postscript installed.

 

Configured as an LPD and using the standard Canon non-Postscript drivers.

 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...