Jump to content
RichPiano

Changing slab appearance

Recommended Posts

Hi guys

 

I want to change the appearance of my slabs, but I can't make it work somehow.

This is what I have tried:

1. Set rendering options to "shells".

2. Then chose "object class" for each wall shell.

3. Define the class in the class settings and change shell/object material to the one i wish.

 

But it just doesn't work, the slab stays white (see picture). What am I missing?

2020-05-13_Vectorworks_slabs.PNG

Share this post


Link to post
Posted (edited)

*still relevant

 

What is also very curious is the pavement surface which only shows texture in 3d view put not in top/plan view. How can I make it show texture in top/plan view also?

Edited by RichPiano

Share this post


Link to post
14 minutes ago, RichPiano said:

*still relevant

 

What is also very curious is the pavement surface which only shows texture in 3d view put not in top/plan view. How can I make it show texture in top/plan view also?

Hi @RichPiano

Change view to ‘Top’ will display texture.

Regarding slab: in Render tab of OIP under Mode you can choose from by object or by component. Try these settings.

Share this post


Link to post
5 minutes ago, drelARCH said:

Hi @RichPiano

Change view to ‘Top’ will display texture.

Regarding slab: in Render tab of OIP under Mode you can choose from by object or by component. Try these settings.

Thanks! But what if I want to show the texture in my sheet layer?

Share this post


Link to post
Just now, RichPiano said:

Thanks! But what if I want to show the texture in my sheet layer?

set viewport to 'Top' view

Share this post


Link to post
21 minutes ago, drelARCH said:

set viewport to 'Top' view

Ok "top view" works in the 3d view. But when I set the sheet layer viewport to "top view" it still doesn't show. Compare the screenshot on the left (3D view) to the one on the right (Sheet layer view). Why?

2020-06-11_Vectorworks_topview2.PNG

2020-06-11_Vectorworks_topview.PNG

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Ok.

1. What type of object are you missing, is it slab, floor...or something else?

2. Have you checked visibility for 'Layers... and Classes...' for missing object (including components) in viewport settings?

Hope this helps.

Edited by drelARCH

Share this post


Link to post

1. it's a way/pavement... idk what the correct translation in english is but it's that in german.

2. layer and classes of the object are set to visible

Share this post


Link to post

Are the Layers/Classes set to visible in the Viewport also? When you click the Layers... and Classes... buttons in the Object Info Palette? If they did not exists or where invisible when the viewport was created then they will be set to invisible in the viewport.

 

You can also set visibilities for viewports from the Organization Dialog box.

Share this post


Link to post

Yes, the corresponding layers and classes are set to be visible in both, 3d view AND viewport. I think i will just extract a surface from the pavement and put it on top... I'm kinda disillusioned with elegant solutions anyway..

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...