Jump to content
trashcan

Custom Signal Cable for Video Signals

Recommended Posts

Using the Data Cable tool, many video signal types are missing. Is there a way to do a custom cable type? 

 

Looking for:

HDMI

HDMI over LAN

HDMI over Fiber

Displayport

Share this post


Link to post

@trashcan You're welcome. Now, if you want to take cable tools to the next level, check out the AutoPlot version of cable tools. http://autoplotvw.com/

If you want to see them all in action, Sam did a four hour webinar showing just about every one. https://www.dropbox.com/s/peyn55413q0x8cp/Cable Tools Webinar.mp4?dl=0

His tools are the base for the VW version. He then continued his add on development. Best $35 you'll ever spend.

 

Best, Scott

  • Like 2

Share this post


Link to post

Ahhhhh @markdd it's all coming together now. 

 

Will check out Autoplot. I was trying to dig through and find some tool documentation so I can sneak peak on the features - does that exist somewhere @SCParker?

Share this post


Link to post

The Video Scott links to is a webinar that Sam did a week or so ago that covered all the tools. It's long but we seem to have a little more time on our hands at the moment!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Copy that. Will save it for a day (and by that I mean any day where I don't have client requests!). 

  • Like 1

Share this post


Link to post
51 minutes ago, trashcan said:

sneak peak on the features - does that exist somewhere

Funny you should mention. I'm working on some video tutorials for my team on this. I'll post when I have some for you to see.

  • Like 2

Share this post


Link to post

If you find the webinar daunting, feel free to just ask a question or 2.  If you don't know the question, describe the workflow you are trying to achieve. Questions with no answers and unforeseen workflows drive tool development.

 

Sam

sjones@autoplotvw.com

  • Like 1

Share this post


Link to post

I've been playing around with adding custom connectors to my jumper plugin and I must have broken something.

 

Is there an easy way to reset a plugin back to default?

Share this post


Link to post

I edited the VW version as I don't have autoplot. I realized the issue was that I renamed the "connector" parameter to "cable type". VW did not like that and all of my jumper cables disappeared. Once I changed the naming back, everything is back and working as expected.

 

But just for my knowledge, is there an easy way to restore a built-in plugin back to defaults if needed?

Share this post


Link to post

Here are a few of my cable tools tutorials I've been working on. Most of the steps will work with both the VW and at AP versions of the tools.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...