Jump to content
Sign in to follow this  
cberg

VW 11.5 and Multiple Mac User Accounts

Recommended Posts

I did a quick search of this topic and did not see exactly what I was looking for. Hopefully I am not repeating something already discussed...

I am trying to set up multiple users on our office graphics machine. We are running Mac OS 10.4.2, on an imac G-5.

There seems to be a problem when I set up multiple user accounts. Vector Works only works on the account that I originally loaded the application in. When I try to open the application in my second user account I get an error message that says that the file is damaged or corrupt.

I have tried to fix the permissions, without much success, but I am wondering about the best protocol for fixing this problem.

Thanks.

Share this post


Link to post

What account did you originally load VW in? Was it the admin or another user(your) account? I found I had to load into the admin account, and then make sure that permissions were set to read+write for the other users- including myself.

Share this post


Link to post

Basically the computer was set up with only one user account. Then Vectorworks was loaded. After that, a new user account was created. I might try to unload VW and do a re-install in the first main user account, then set my permissions for both accounts and see if that fixes the problem.

Share this post


Link to post

And here is an interesting update to this question...

So I installed VW 11.0 on the main administrator user account. I was able to change the permissions and get the secondary user access to the program.

However when I went through my update process to 11.0.1 and then to 11.5.0, I was not able to able get VW to work on the secondary account by fixing the permissions.

This did not seem to be the case on my laptop which runs OSX 10.3.9.

Share this post


Link to post
Guest

Make sure you set Read Write permissions for everything when getting info on the VW Folder. This includes expanding the Details section and ensuring Read Write is set for everything here too.

Share this post


Link to post

Me neither. OSX 10.4.2 and VW 11.5.1. I've made the entire VW folder (and all enclosed files and folders) Read/Write/Executable for all of the owner, group and other users. I also copied over the VW preferences to the new user (and adjusting the ownership/permissions on those too). Still won't work for other users.

I would really, really appreciate it if NNA could make this work out for us. Puh-lease! Puh-lease!

[ 09-20-2005, 09:10 PM: Message edited by: Zeibin ]

Share this post


Link to post
Guest

If, after checking permissions (including the details and applying to all subfolders) this doesn't work, contact Customer Service to have an 11.5.1 install CD sent to you. The problem only happens with the updaters. The CD install does not have this problem.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...