Jump to content

Hello Community!

This Saturday, May 30, from 9am – 12pm EDT we will be performing maintenance on the Vectorworks Community Board. During this time, the site will be unavailable.

  • 0
HWood

Parts of drawings disappearing

Question

Hi All,

 

Is this a known issue? We've had parts of drawings disappearing for a few weeks now. Particularly from larger files, but both 3D models and 2D draughting. Sometimes the drawing is missing from one users computer, but visible on anothers. Sometimes we can see the orange box when we hover over it , but even if we click into annotations we can see nothing at all. The data is never recovered and we have to draw it again! Very concerned.

Screenshot 2019-11-18 at 09.52.01.png

Share this post


Link to post

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello HWood! 

 

This could be related with the navigation graphics issue that was around and most of the time was caused by compatibility issues. Now this was patched up with service packs.

 

Please give it a shot and go to Tools-Options-Vectorworks preferences. Open the Display tab and change the navigation graphics either from "Best performance" to "Good performance and Compatibility" or the other way around. If this will fix the issue don't worry working on the selected option this will most likley just improve the performance of Vectorworks.

 

This issue was fixed in Vectorworks a couple of Service pack's ago so to further look into this and to make sure that all navigation graphics modes would be working please update your Vectorworks to the latest service pack. If that is already done and you will still see issues, don't hesitate to contact the local distributor for further troubleshooting. Again just to remind you that there is should be absolutely no problems working on a different navigation graphics mode. 

Share this post


Link to post
  • 0
20 hours ago, Domas said:

Hello HWood! 

 

This could be related with the navigation graphics issue that was around and most of the time was caused by compatibility issues. Now this was patched up with service packs.

 

Please give it a shot and go to Tools-Options-Vectorworks preferences. Open the Display tab and change the navigation graphics either from "Best performance" to "Good performance and Compatibility" or the other way around. If this will fix the issue don't worry working on the selected option this will most likley just improve the performance of Vectorworks.

 

This issue was fixed in Vectorworks a couple of Service pack's ago so to further look into this and to make sure that all navigation graphics modes would be working please update your Vectorworks to the latest service pack. If that is already done and you will still see issues, don't hesitate to contact the local distributor for further troubleshooting. Again just to remind you that there is should be absolutely no problems working on a different navigation graphics mode. 

thank you @Domas we have tried this but it hasn't helped unfortunately. We are on the latest service pack for 2019. We have also tried opening it in 2020... 😞

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...