Jump to content
  • 0
Kristin Proeger

Trouble moving objects

Question

I am not sure what this is called, but when I move objects, I select them and then move them in the appropriate direction. I type in the correct distance and press return. For some reason, this is not working today. The object will simply move to where I have moved it and will not use the distance that I type. This is the case with every file that I open. Also, I can not properly scale hatches because the scale tool is doing the same thing. I would just rather figure out what is happening. I know there are different ways to do this, but I really don't want to slow down my flow by adopting new commands at this point. TIA

Share this post


Link to post

16 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

First steps of trouble shooting something like is is to Restart VW. If that does not solve the problem then restart the computer.

 

If that does not fix it we can get into other more detailed troubleshooting (Restart in Safe Mode, Create new User Account, Delete Preferences, etc.)

 

Nothing that I know of in VW that should cause what you are seeing.

Share this post


Link to post
  • 0

Could this be a User Origin very far away from the VW internal origin issue? 

Quote

 

Origin and large coordinate values

Issues can occur if drawing elements are located a long way from the Vectorworks internal origin. Although, the offset between the user-defined origin and the drawing elements can be arbitrarily large, problems may occur during the merging of elements or in the wrong display of hatches or patterns. These issues are based on a mathematical background. The values near the origin are smaller. Values below 15,000ft are easily dealt with, however values of thousands of miles can lead to problems during calculations performed by the application.

 

 

 

Share this post


Link to post
  • 0

I've already done both. It still doesn't work properly. I type in the measurement, and then press return. The coordinates then return to zero.

Share this post


Link to post
  • 0

It sends me to the directional coordinate, but then when I press return ALL of the coordinates return to zero. If I place the object it lands right where it is in the drawing instead of any coordinates that I may type in.

Share this post


Link to post
  • 0

So now I am discovering that I can not draw shapes using this method either. The same thing happens where the dimensions return to zero when I press return. I have to draw the shape manually, and then change the dimensions in the object info bar.

Share this post


Link to post
  • 0

What you are experiencing is very strange. I have never heard of anyone else having this problem.

 

If you have a little time we can try the next step in troubleshooting.

 

Quit Vectorworks.

Go to your user Library folder (from the finder hold down the Option key and choose Library from the Go menu).

Go to the Application Support Folder. Open the Vectorworks folder. Drag the folder for the version (2019?) that is giving you the problem to your desktop.

Restart Vectorworks.  

Do you still have the problem?

 

Share this post


Link to post
  • 0

The Application Support is not part of the VW folder structure, but part of the Mac folder structure.

 

From the Finder hold down the Option key and choose Library from the Go menu.  From there select Application Support.

Share this post


Link to post
  • 0

I pressed option and then clicked on the finder. This is what I got. No Library. I am a visual person. These directions make very little sense to me. I googled "Go menu". I have never heard that term before. The answers were less than helpful.

 

 

Screen Shot 2019-11-14 at 8.13.22 AM.png

Share this post


Link to post
  • 0

One of the menus available at the top of the screen when you are in the Finder is the GO menu. It is between the View menu and the Window menu.

 

Hold down the Option key while you select the GO menu and you will get the library option.

Share this post


Link to post
  • 0

Thank you for the clarification. I followed the steps, but this did not solve the problem. However, it seems that now I don't have my fonts anymore. I would like to return to my original settings. Do I replace the 2019 folder with the one on my desktop?

Share this post


Link to post
  • 0

Yes, Quit VW, Drag the new VW folder in Application Support to the trash and drag the old folder back to application support and restart VW.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...