Jump to content
JHLD

2d/3d Label Legends

Recommended Posts

Posted (edited)

I've just (finally) updated to 2019 from 2016, and the one new thing I really want to try out is the new label legends. So, I've opened an existing 2016 file in 2019 and want to start using this feature, but I just can't seem to wrap my head around it. If I change my existing legends to either, or both, the whole label disappears, and there is now just a horizontal line. Ive looked and looked for a video to explain, and the manual comes up a bit short. It doesn't seem to be so straight forward as it was. Any help would be appreciated, thanks.

Edited by JHLD

Share this post


Link to post

So you can have a legend that displays in both 2d and 3d. A 3d label legend should only display in 3d and 2d the same. You also need to tell the fixture in what view to show the 3d label legend. This can be done in the OIP or by double clicking the instrument.

 

Would recommend using classes for 3d field labels for this.

 

Best

 

Tom 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Well. I've been playing around, and seem to have better luck by trial and error. Looks like I get what I want by selecting "3D only"  -  I get both 2d and 3d labels ¯\_(ツ)_/¯. And that is where I get lost... If I select "2D Only" or "2D and 3D", I get nothing at all. It's all very confusing, when it should be simple (or maybe I'm the simple one). I think there should be more concise documentation on this

Edited by JHLD

Share this post


Link to post
Posted (edited)

OK. I think I'm getting the hang of it. Def not intuitive. New problem... I cannot get the legends to appear in "Hidden Line" view in my viewports. I can see the box that surrounds the label, but not the info itself. All appropriate classes are on. If I use "Hidden Line" in just the drawing, I can see all info.

Edited by JHLD

Share this post


Link to post

Ugh. This is such a process of frustration. So much back and forth. Sometimes it works. Sometimes not. Please, does ANYONE, have any kind of tutorial? I have wasted so much time trying to do this.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...