Jump to content
Jidies

Dimension text not showing

Recommended Posts

Hi there

When i use the constrained linear dimension tool, it only creates the line work showing the measured space rather than showing the measurement. It used to show the numbers whenever i used this tool but now I have to click these lines in order to see its measurement on the object info panel. Is there any way i can get the numbers to show again? I have checked that the dimension class is visible. 

 

Attached below is an image to show what i mean. 

 

Cheers, 
Jenny

wdwd.PNG

Share this post


Link to post

In the Object Info Palette with the dimension selected there is a check box for "Show Dim Value" if this is unchecked then the value will not show.

 

I don't know of a way to set the default for this to be off, but if this is happening repeatedly it sounds like you found it.

 

Does this happen in just one file or in all files? If just one, then it sounds like you might have some file corruption and should talk directly to VW Tech support about their checking your file. If in all files, then you probably need to reset your preferences and maybe recreate your user file.

 

Ask again if you need more help.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Resolved the issue. 

Many thanks. 

 

Jenny

 

 

Edited by Jidies
  • Like 1

Share this post


Link to post

Hi, @Jidies  could you share how you solve it please? I'm having the same issue. I create a dimension and there's no text visible, then I have to manually select a text style (because it's unstyled by default) and then, it appears,. It's annoying having to go to the bar every single time. THANKS

 

Share this post


Link to post

@RafaelPernia

I bet it's your default font size, which is giving you the issue.

With nothing selected, go to text->font size and set it to 12 or whatever you prefer.

That should set the default font so new dims should show ok. Let us know if that was the issue

  • Like 1

Share this post


Link to post
5 hours ago, RussU said:

@RafaelPernia

I bet it's your default font size, which is giving you the issue.

With nothing selected, go to text->font size and set it to 12 or whatever you prefer.

That should set the default font so new dims should show ok. Let us know if that was the issue

Jesus Christ yes. Thanks a lot. This forum rocks!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...