Jump to content
  • 0
Andrew Pollock

Annotation layer is broken

Question

Since the 2019 SP3.1 update I have the beachball with every dimension I add or subtract. Sometime it lasts for a second sometimes a minute. It's rendering the program useless.

I'm running an iMac pro with plenty of free memory and I have restarted the program and the Mac. What is my best next move to remedy this situation?

  • Like 1

Share this post


Link to post

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi Andrew, did you also upgrade to Mojave? Can you try undocking the Object Info Palette and resizing it to see if this helps?

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Multiple instances from of Vectorworks 2019 SP 3.1, undocking the Object Info has no effect.

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Only way to stop this is to work locally and disconnect from the network you are on. 

Share this post


Link to post
  • 0

I had a very interesting / concerning episode with annotations in a viewport. System: Mac OS X Mojave 10.14.5, MacBook Pro 15" 2017, internal display only. (No eGPU.) VW Designer 2019 SP4.

 

Summary: Seemingly random/strange crash, followed by weird SBOD (beachball hangs), eventually seemed to be fixed by temporarily disabling network /WiFi while running VW. Unfortunately cannot reproduce or thoroughly document; sequence of events / attempted fixes too long & complex.

 

Details: While moving a normal 2D object (just a simple overlay) in the Annotation layer in Top/Plan in a viewport, VW 2019 SP4 abruptly quit (entire app crashed out & disappeared, no hanging or delay.) This object had been added earlier in the day (a few hours) and was working as expected up to that point. (Move / adjust size / opacity / etc.)  Upon re-opening the same doc, the app crashed in the same way. I figured the file itself had been corrupted.

 

So, I opened a recent auto-created backup of the same file (~15 mins earlier) and got the same behavior. A hard crash. I tried rebooting and chucking out VW cache folders but that made no difference. 

 

I downloaded & reinstalled VW2019 from VW Service Select. That fixed the hard-crashing problem, but curiously, now these same files worked fine in all of the many (40 or so) sheet layers & viewports in them, but on the "problem" viewport, when I attempted to edit annotations, instead of a hard crash I would get a seeming SBOD (spinning beachball of death) hang.

 

After poking around on the forums here I tried doing the "Refresh Library" command in the Resource Manager, along with turning off Wifi for a bit, and this seems to have completely fixed the problem. The viewport annotations in question now work as they ought to & there is no more "hanging." 

 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...