Jump to content
  • 0
Magnus Mikaelsen

Label Ledgend? Lighing instruments?

Question

Hello wonderful community

 

Ive chosen to work in a blank document instead of a Spotlight template.

In the blank document the lighting instrument  Dont show colorfilter and ch-number etc.

 

Is there an easy way to turn on that function in a blank document.

 

ps. Its not the mistake of dragging the symbol into the drawing instead of placing a lighting instrument.

which i used to make the picture example.

 

Thank you for your time.

Magnus

 

 

 

 

 

 

 

Skjermbilde 2019-04-17 kl. 14.36.57.png

Share this post


Link to post

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi there,

 

you can create custom label legend in the label legend Manager. If you create a new one you can choose what information should be displayed in the label. After creating the label legend you need to edit the 2d and 3d(if you also want a 3d Layout) and drag the textfields of the information to your desired position. You can also check up this page from VW.

 

- Alex

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Thank you for trying to help me.

The problem is really that I have one document where it is working and one where it is not working.

Like on the picture. It is the same instrument, but in 1 document it appears with "informationbubbles" and in another one not.

 

I cannot figure out how to see the "informationbubbles" in the document that seems to have an issue.

 

-Magnus

 

 

Share this post


Link to post
  • 0

could it be that the label legend assigned to the bottom picture is "none"?

 

Label shown.png

Label none.png

Edited by mjm
  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Thank you all.

 

I found out.

The problem is that there is no label ledgend in new "blank files" and in a Spotlight template file it is, it is also marked "active" so it shows up automatically on any fixture.

And even when you make a label ledgend in the new blank file it wont automatically assign to the new lighting fixtures.

You need to make the lable you made "active" when inserting new lighting instruments, othervise they are inserted without a LL.

 

Your Noob

Magnus

LABEL.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0
4 hours ago, Magnus Mikaelsen said:

Thank you all.

 

I found out.

The problem is that there is no label ledgend in new "blank files" and in a Spotlight template file it is, it is also marked "active" so it shows up automatically on any fixture.

And even when you make a label ledgend in the new blank file it wont automatically assign to the new lighting fixtures.

You need to make the lable you made "active" when inserting new lighting instruments, othervise they are inserted without a LL.

 

Your Noob

Magnus

LABEL.png

Hello @Magnus MikaelsenYup everything you've mentioned above is true. I will often draw my plot without LLs as I will deploy several different types over the entire plot, depending on how fixtures are oriented and / or hung. After placing fixtures I'll grab the relevant fixtures and assign the relevant LL en mass.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...