Jump to content
IuriChagas

Can't import a SketchUp File

Recommended Posts

Since I changed the computer, I can't import files from SketchUp into Vectorworks. Not even simple objects.

It was always difficult to import from SketchUp (in the other computer)but I could manage it. But now...it simply doesn't work!

 

My version of Vectorworks is 2016. I know all the sketchup models need to be from that year or older.

 

My actual computer is a MSi with the following characteristics:

Processor: Intel Core i7-7700HQ; CPU 2,80GHz

Memory: 16GB

OS: 64Bits (win10)

Placa Gráfica: Geforce GTX 1050 Ti

 

I'm getting desperate...and no solution on the horizon.

Many thanks in advance for your help.

 

Iúri

Share this post


Link to post

Hi Luri Chagas,

 

Vectorworks 2016 import only SketchUp Files from version 4 through 2014.
Do you have this file? That are you trying to import.

 

Regards,

Paulo Renan Ferrari

Share this post


Link to post
On 4/29/2019 at 3:46 PM, Paulo Ferrari said:

Hi Luri Chagas,

 

Vectorworks 2016 import only SketchUp Files from version 4 through 2014.
Do you have this file? That are you trying to import.

 

Regards,

Paulo Renan Ferrari

 

Nothing happens...I tried all versions. For example... the plants that I attach (version 8 of SKU)... please see if you can import...with me...nothing...

strelitzia+nicolai+(giant+bird+of+paradise)_v8.skp

Bougainvillea Branca.skp

Share this post


Link to post
Posted (edited)

@IuriChagas I Can import this file in my Vectorworks 2016, without problems. If you tried to import this file from a pen drive, External HD or another PC in your local network, you might have some problem. It's necessary that you have this skp files in our Local Media.

Bougainvillea Branca_2016.vwx

strelitzia+nicolai+(giant+bird+of+paradise)_v8_2016.vwx

Edited by Paulo Ferrari
  • Like 1

Share this post


Link to post

@Paulo Ferrari  I created a folder in the Vectorworks disk folder, and I paste a model there to give it a try. IT WORKED! 

Many thanks for helping me to understand what was wrong. Maybe I had the files in the wrong places. For example, if I had a file the deskpot, it didn't work, but now it seems to be just fine. Great!

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...