Jump to content
KVW

Class textures applying to all surfaces of an extrude

Recommended Posts

Hi there, I have a couple of extrudes on a project which are assigned to the "flooring' class and should have a stone texture (Arroway stone 002 Sandstone) however, the texture id only showing on the side, not on the top surface so the floor looks see-through apart from its extruded edge. Can anyone help please? The 2D shape is solid as I know this is a problem for applying texture but not the case here. Thanks 

Share this post


Link to post

Check in the OIP under the Render tab that the texture is not being mapped as Plane.

Share this post


Link to post

Thanks but unfortunately this hasn't solved the problem. It was on perimeter but I've tried all the other options but none of them work......

Share this post


Link to post

On the Render tab, under Part, make sure each part is et to use the class texture and isnt set to Overall or None.

Share this post


Link to post

Thanks Jim, under Part, I only have the option of Overall and then a line under it with Top, Bottom and sides.....Do you know why this might be? It sounds as if you've hit upon something here which may be the answer to my problem...

Share this post


Link to post

Thats so you can texture the various parts with other textures, but for your situation, you should set Part to Top, then click Revert to Overall, then do the same for Sides, Bottom, etc down the list to make sure they're all using the overall texture. This vid is about walls but the first portion explains basically the same thing:
 

 

Share this post


Link to post

Hi Jim, I appreciate it but I'm afraid I've done all this and it still doesn't work. Have you got any other suggestions why it just won't update and show the texture please? What should "map type' be?

Share this post


Link to post

Send me that object in a file and I can take a closer look, usually the above is all there is to it but there are some odd things that can get "stuck" in texture mapping sometimes.

Share this post


Link to post

Hi Jim, thanks very much. It's the back right extrude, the front curvy extrude and the water in the pool and the rill that I'm having trouble with....The upload here keeps failing even though it's smaller than the max size..have you got a wetransfer I can use...

Share this post


Link to post

You can simply attach it here by dragging it into the box below the reply area, or by clicking my name and clicking Message and doing the same if you need to keep it private.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×