Jump to content
  • 1
Juay

Speaker Array Bumper Missing Import

Question

Hi all,

 

My Speaker Array tool Speaker setting has the import option to use non-generic symbols from the spotlight library

 

My speakerArray tool Bumper setting is lacking the import option.

I have already dropped the speaker bumper in the default folder and i just need to get that import button

Is there any particular steps/setting for it to appear?

Screenshot 2019-02-25 at 12.12.36 AM.png

Screenshot 2019-02-25 at 12.12.53 AM.png

Share this post


Link to post

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I am having the same issue. This happened after updating the speaker options in the online tutorial potentially related to deleting the AudioToolSet.xml file. Even restoring the original file did not resolve the issue.

Share this post


Link to post
  • 0

I'm in the same boat, not sure what to do...

Share this post


Link to post
  • 0

The most common cause for not seeing the import option is that the speaker array is not actually placed in the drawing yet. If you are first placing a speaker array and you get the object properties dialog, if you enter the configure array dialog there, the import options are not present.

 

Can you confirm you place an empty array in the drawing to start? Once the empty array is in the drawing, go to Configure Array through the Object Info Palette and you should then see the import options.

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Thanks for the reply, ASagatoVW

 

I am indeed modifying an existing array. Screen shot below attached. 

image.thumb.png.9f664ae6e54196a05167dec23728c6b5.png

 

I also followed along the VWX videos about arrays and how to import them. Worked great for speakers, not so much for bumpers. 

 

Share this post


Link to post
  • 0

Hi,

 

I cant recall what I did back on my Mac based VXW but recently I moved to windows and using the step as described(including modifying the empty array), I did get the import option.

Share this post


Link to post
  • 0

Hey Juay -- Can you send me screenshots of your library folders?

Share this post


Link to post
  • 0

@Chris_W Hm... I don't think I've ever seen the specific results you are seeing. You are not only missing import, but you are not seeing the default library either.

 

Screen Shot 2019-07-08 at 2.05.49 PM.png

 

Inside of your Applications > Vectorworks 2019 ( or Program Files > Vectorworks 2019 on Windows ), do you see a file in this path?

 

Screen Shot 2019-07-08 at 2.04.39 PM.png

 

My guess on this would be either the library file is missing or you do not have proper read/write permissions to it.

 

Since I haven't seen this before, it might be best to reach out to technical support and have them dig into it directly on your machine.

Share this post


Link to post
  • 0
On ‎7‎/‎5‎/‎2019 at 11:55 AM, Chris_W said:

Hey Juay -- Can you send me screenshots of your library folders?

Sketch.thumb.png.b036cefb3408b3810b566d2d76b48846.png

Sketch3.thumb.png.8add59723593cc9c9a77d8ac9f27108b.png

there you go

Sketch2.png

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×