Jump to content
  • 4
Ride

What is going on with hatch scale/attributes? VW2019

Question

Something is up regarding hatch scales when adjusted using the attributes tool.  I have a wood hatch that I've used for years.  For some reason, when I have this hatch on a sheet layer viewport, and adjust it to look the way I want, it doesn't print that way.  It prints at a way smaller scale than I've set.  I can see something is wrong when I zoom in and out the hatch momentarily displays at the small scale, then reverts back to what I set.  See attached screen shots.  The wider, more open hatch is a screen shot of the actual sheet layer.  The second one is a PDF output of the sheet layer - the hatch is so tight it basically appears grey.  

 

I just tried a few other hatches.  They seem to work fine on PDF output, but the zooming issue persists...it flashes at a different scale than it's supposed to.

 

I've attached a file with a sample of the wood hatch that is giving me the problems.  Any help would be appreciated.

 

*EDIT*

I should add that because of the refreshing of the hatch at different scales, there's a whole lot of *winking* going on when zooming on sheet layers.  In fact, there's a lot of *winking* going on in general with 2019 where things need a moment to refresh after being blurred while zooming.  2016 did not have this problem, in fact it feels downright snappy compared to 2019.  2019 always feels like it's labouring on everything.  Annoying....

 

*ONE MORE EDIT*

I just discovered - I drew a line across one of the hatched rectangles, and a small section of hatch appeared at the line that seems to be at the scale that is getting printed.  Screen shot attached.  Strange behaviour....

 

Thanks

 

hatch file.vwx

Screen Shot 2019-01-16 at 12.59.37.png

temp.pdf

Screen Shot 2019-01-16 at 13.20.32.png

Edited by Ride

Share this post


Link to post

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hatch Line Scale in the Advanced Properties of a sheet layer viewport is also not working in v2019. Just tested in 2018 and working fine. I assume this is related to your problem.

 

Have submitted this as a bug.

Edited by ccsw

Share this post


Link to post
  • 0
On 1/18/2019 at 11:27 PM, ccsw said:

Hatch Line Scale in the Advanced Properties of a sheet layer viewport is also not working in v2019. Just tested in 2018 and working fine.

Oh my, within the next few weeks I need to work on a drawing where I have to use the hatch line scale in the advanced properties so I guess it is back to 2018 for that drawing.

 

Hopefully this gets fixed in a SP for 2019 soon.

Share this post


Link to post
  • 0

This looks like a display issue related to the  "Best Performance" Navigation Graphics setting. Changing this to another setting should help for now.

Share this post


Link to post
  • 0

That did it.  Thanks!  I wonder if this is something that will be addressed in a service pack one day?

Share this post


Link to post
  • 0
1 hour ago, Ride said:

That did it.  Thanks!  I wonder if this is something that will be addressed in a service pack one day?

 

All I can say is that it's a known bug.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×