Jump to content
  • 0
Christiaan

Possible to override classes of a viewport of a referenced viewport?

Question

I've Workgroup Referenced my model into another file and then created a Design Viewport of the whole building. Then I've created Sheet Layer Viewports from that Design Layer.

 

But I can't override the classes in the Sheet Layer Viewports.

 

Is this by design or not, I can't remember? Do I have to create a Design Layer Viewport for each set of Class visibilities and overrides I want to use or is there a setting I'm missing?

Edited by Christiaan

Share this post


Link to post

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I've worked it out. 

 

What you need to do is select the workgroup reference design layer viewport, click on Classes in the OIP and check the "Use current document's class visibilities" and then import all the classes you want to be able to override from the original file.

Share this post


Link to post
  • 0

I was just working this out. What I have found though is that it doesn’t work with OpenGL, only renderworks styles and Hidden Line. 

 

Are you getting the same result? Here are my test files.....

RGB.vwx

RGB ref.vwx

Edited by markdd
  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0
28 minutes ago, Christiaan said:

What you need to do is select the workgroup reference design layer viewport, click on Classes in the OIP and check the "Use current document's class visibilities" and then import all the classes you want to be able to override from the original file.

 

Hmm, I think I was confused as it's not working as I thought.

 

Just trying your files now Mark. I'm using Renderworks and Hidden Line.

 

Share this post


Link to post
  • 0

Make sure you have viewport class overrides turned unchecked in the sheet layer viewport.... That's easy to overlook

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Thanks Mark. It works for me in your files (including if I export to 2018). But when I go back to the project I'm working on and mirror the settings it doesn't work. 😡

Share this post


Link to post
  • 0
18 minutes ago, Christiaan said:

But when I go back to the project I'm working on and mirror the settings it doesn't work. 😡

mmmmm. I think I had the same trouble a while back but got too busy to work it out properly. Not sure what to suggest I'm afraid. BTW. Try stepping down your performance to best performance and compatibility. That has just made wireframe rendering work where it didn't before....

There is an issue with overrides and the VWX performance settings in Preferences that make a few things work better when you step down to best performance and compatibility.

 

 

Edited by markdd
  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Thanks for your help Mark. I wonder if it might be Project Sharing related too.

 

The only way it works in my project file is to follow the settings in your example but to do the overrides on the Design Layer Viewport.

Share this post


Link to post
  • 0

Ah, I got it!  I still had still had the source icon set to the blue icon and it needs to be on the VW icon! Thanks again for the prods. 🙂

 

Too many variables!

 

1081563096_Screenshot2018-12-14at21_29_34.thumb.png.616bf279cbedcf1bc9d9c653d9c61f2e.png

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×