Jump to content
nwfonseca

Remove items from resource browser that no longer exist

Recommended Posts

I have this issue where there are old title blocks in my resource browser that are no longer in the sheet borders-title blocks file folder in the system folder. It is now confusing when making changes to the current title block. My naming system is mostly to blame, but if the old ones didn't show up and just the  new one it would be  bit easier. Is there a way to clear the old ones from the browser? Why are they still there if I deleted them from the system folder? I was looking at the purge tool but I am worried that I will cause problems with the file.

Share this post


Link to post

I suppose that by "system folder" you mean where the VW has been installed (what I would call the program folder).

 

In that case, in the resource browser, you have to use "Refresh Libraries", so that VW's caches are again synchronized. (VW does not assume that someone has changed the libraries in the program folder.)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Where is that located in the browser? I can't find that option. Is there another location in the UI where that option resides? I found refresh favorites from disk is that what you are referring to?

Edited by nwfonseca

Share this post


Link to post

2011, yes I am a bit behind in upgrading as VW no longer offers upgrade price from 2011. I am an intermittent designer for my employer and they are running 2017 and they haven't offered me a way to 2018 yet.

Share this post


Link to post

in any event in that image there are 4 vertical title blocks shown even though 2 of the 4 no longer exist as a file as far as I can tell. I can't find them in the "programs folder" at any rate. I can't tell if they are embedded in a file and they are being referenced from there or not.

 

Share this post


Link to post

Ah OK, if I remember well, there was no caching at that time. I must have misunderstood your case.

Edited by Nicolas Goutte

Share this post


Link to post

Then try to delete them again from that "NMAINY" file, save the file to another place (not in a special folder) and then without VW running, replace the old file by the new file in Explorer. Does it work better after that?

 

 

Share this post


Link to post

"at that time" now I feel old and stupid haha. Actually, it is showing a fifth symbol called "none" and that doesn't exist either. The browser keeps showing these title block as being in the "simple title blocks file that is the default file for title blocks but those symbols aren't in the file.

Share this post


Link to post

I did just find a design layer that I didn't know was there with a title block on it. that accounts for one of the title blocks. My coworker must have created that one without me knowing. That still doesn't account for the "None Symbol" or "Symbol-1" I can account for 3 of them now. but that leaves 2 mystery ones. Thanks for your help!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...